"Όχι" Τζιτζικώστα για τις Κυριακές - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Όχι” Τζιτζικώστα για τις Κυριακές

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης

Tzitzikostas

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, για την απόφαση περί λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης 52 Κυριακές τον χρόνο. Ζητεί ακόμη την απόσυρση της απόφασης, καθώς και να επιτραπεί στους περιφερειάρχες να ορίζουν το θέμα σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης αυθαίρετη, πρόχειρη και εντελώς αβάσιμη. «Για ακόμα μία φορά, μετά και την πρόσφατη κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος, η κυβέρνηση αντί για τον γόνιμο διάλογο και τη συνεννόηση, επέλεξε την τακτική του αιφνιδιασμού, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί ήδη οι αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών για το άνοιγμα των καταστημάτων συγκεκριμένες Κυριακές, με βάση τον πρόσφατο νόμο που ισχύει μέχρι και σήμερα και με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζει, με τη νέα απόφαση κυβέρνηση ακυρώνει προγενέστερες αποφάσεις που η ίδια έλαβε, γεγονός που, όπως υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται. «Είναι πραγματικά αδιανόητο και το έχω τονίσει κατ’ επανάληψη το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει πεισματικά να λαμβάνει σε κεντρικό επίπεδο και χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, αποφάσεις που σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο, λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων», επισημαίνει.

«Οι φορείς, τα επιμελητήρια, οι εμπορικοί σύλλογοι, ο επαγγελματικός κόσμος, οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η τοπική κοινωνία ζητούμε από τη κυβέρνηση να σεβαστεί και να αποδεχθεί επιτέλους, το γεγονός ότι εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του τόπου μας. Άλλωστε, όπως αποδεικνύεται και από τις έρευνες και τα επίσημα στοιχεία, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο, όχι απλώς δεν θα βοηθήσει, αλλά θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις και την τοπική μας οικονομία. Ζητούμε λοιπόν, έστω και τώρα και πάντως πριν να είναι πολύ αργά, από την κυβέρνηση να ακούσει τις τεκμηριωμένες θέσεις όλων των τοπικών φορέων, όπως οφείλει, να αποσύρει τη συγκεκριμένη απόφαση και να μας επιτρέψει να ρυθμίζουμε σε τοπικό επίπεδο τα τοπικά μας ζητήματα», καταλήγει.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ