Π. Κοκκόρης: Ο πολίτης εισπράττει το έργο που έγινε στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Πολιτική

Π. Κοκκόρης: Ο πολίτης εισπράττει το έργο που έγινε στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συνέντευξη του τ. Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης στην TV100

«Η οικονομία της χώρας μας είναι κρίκος στην αλυσίδα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας και κάθε κλυδωνισμός επηρεάζει και τις υπόλοιπες. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Θέλουμε ή όχι να μείνουμε στην Ευρώπη;». Ένα κρίσιμο ερώτημα που απευθύνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και την θέτει προ των ευθυνών της, έθεσε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, τ. Γ.Γ Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης, κατά την εμφάνιση του στην εκπομπή της ΤV 100, «Δημότης on line» με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή.

O Π. Κοκκόρης αναφέρθηκε νωρίτερα στις δράσεις και τομές που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης και τόνισε ότι το έργο που επιτελέσθηκε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ήταν έργο δεκαετιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο πολίτης εισπράττει το έργο που έγινε στο Υπουργείο. Δεν περιμένει πια δύο και τρία χρόνια για να περάσει από επιτροπές. Θεσμοθετήθηκε η εφάπαξ εκτίμηση 43 μόνιμων αναπηριών από τα ΚΕΠΑ. Απαλλάξαμε τα ΑμεΑ από το τέλος ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας. Ολοκληρώσαμε την ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και θωρακίσαμε το ασφαλιστικό. Θεσμοθετήσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Εκδώσαμε τρεις αποφάσεις ασφάλισης των ανασφάλιστων, καταργήσαμε την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Απλοποιήσαμε την καθημερινότητα του πολίτη. Και κυρίως διασφαλίσαμε την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων».

Ερωτώμενος για την άποψή του σχετικά με παροχές που εξαγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απόσταση ανάμεσα στην πρόταση και την εφαρμογή στην πράξη, είναι τεράστια. Θέλουμε συγκεκριμένες, μετρήσιμες προτάσεις από ποια κονδύλια του προϋπολογισμού θα απορροφηθούν τα χρήματα που προτίθενται να δώσουν. Η οικονομία της χώρας μας είναι κρίκος στην αλυσίδα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας και κάθε κλυδωνισμός επηρεάζει και τις υπόλοιπες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Θέλουμε η όχι να μείνουμε στην Ευρώπη; Συμφωνούμε όλοι ότι πλήρωσε ο λαός και σ’ αυτό το σημείο να διευκρινίσω οτι ο ομιλών δεν ψήφισε τα μνημόνια. Η χώρα ωστόσο μπήκε σε τροχιά προόδου, σεβόμαστε τις θυσίες του κόσμου οι οποίες πρέπει να δικαιωθούν και με την ίδια σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αίσθηση του μέτρου θα κινηθούμε και την επομένη ημέρα των εκλογών».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ