Π.Πιέρρος: «Δεν είναι όλα μαύρα και δεν θα μπορούσε να είναι έτσι άλλωστε...» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Π.Πιέρρος: «Δεν είναι όλα μαύρα και δεν θα μπορούσε να είναι έτσι άλλωστε…»

Ο Παύλος Πιέρρος είναι από τους ηθοποιούς που μεταξύ τηλεόρασης ή θεάτρου επιλέγει την τέχνη! Συγκαταλέγεται στη νέα φουρνιά των ηθοποιών και έχει ήδη αποδείξει από την πρώτη στιγμή το ταλέντο του, μέσα από το οποίο εξελίσσεται συνεχώς. Οι συνεργασίες του έως τώρα είναι αξιοσημείωτες. Αυτή την τηλεοπτική σεζόν τον είδαμε στη σειρά του ΑΝΤ1 «Πέτα τη Φριτέζα» και όπως είπε σε συνέντευξη του στην Karfitsa θα συνεχιστεί και του χρόνου. Θεατρικά συμμετέχει στην παράσταση «Χαρτοπόλεμος», όπου και θα παρουσιαστεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης, μετά από την Sold Out επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα. Ο Π.Πιέρρος είναι αναμφίβολα ένα καλλιτεχνικό πρόσωπο που απασχολεί και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον μέσα από τα υποκριτικά του επιτεύγματα.

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Πόσο σκληρός είναι ο «Χαρτοπόλεμος» και ποια η συμβολικότητα του μέσα στο έργο;

Είναι γροθιά στο στομάχι, δεν προσπαθεί να «φορέσει τα καλά του» για να ΄ναι πιο ανώδυνος στον δέκτη. Πριν καλά – καλά το καταλάβει ο δέκτης, έχει ήδη γίνει «συνένοχος» αυτής της ιστορίας παρακολουθώντας όσα διαδραματίζονται μέσα απ’ την κλειδαρότρυπα, νιώθει πως τον αφορά και του δημιουργεί έντονα συναισθήματα.
Θεωρώ πως κρύβει αρκετούς συμβολισμούς, τους οποίους θα αποφύγω να πω, καθώς είναι ανοιχτό ως προς τους θεατές να προσθέσουν με την σειρά τους κι εκείνοι τους δικούς τους βλέποντας το.

Ποιος είναι ο ρόλος σας και τι σας εξιτάρει σε αυτόν;

Εγώ δίνω ζωή στον Βασίλη, τον νεαρότερο γιο της οικογενείας. Ένα παιδί 19 χρονών, με δύσκολα παιδικά χρόνια, που φαινομενικά έχει όλη την ζωή μπροστά του, όμως στην μάχη της ζωής τα όπλα του για να «πολεμήσει» είναι εύθραυστα.
Λατρεύω το χιούμορ του, την ευφυΐα του, το πόσο ευαίσθητος είναι σε αντίθεση με την εικόνα που δείχνει ή φαίνεται, αλλά και την ωραία τρέλα του.

Με ποιο ένστικτο ή συναίσθημα σας το έργο σας έφερε πιο κοντά;

Ο Χαρτοπόλεμος για μένα είναι σταθμός στην καριέρα μου. Είναι ό,τι καλύτερο μου ’χει συμβεί, ως τώρα, καλλιτεχνικά. Με «άνδρωσε» και με ωρίμασε υποκριτικά. Θεωρώ όμως πως με έκανε και καλύτερο άνθρωπο, κάτι που πιστεύω πως είναι και το μέλημα μιας παράστασης, είτε για τον δημιουργό, είτε για τον δέκτη.
Πιο συγκεκριμένα, θα έλεγα με έφερε ακόμα πιο κοντά στην έννοια της οικογένειας και της ευαισθησίας μου.

Περιγράψτε μας πως είναι να είσαι ένας νέος ηθοποιός στην Ελλάδα;

Ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης. Το να μπορέσει να αρχίσει ή να συνεχίσει ένας νέος ηθοποιός να κάνει αυτό που αγαπάει στην Ελλάδα του σήμερα, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο. Εκ των πραγμάτων όταν υπηρετείς το επάγγελμα του ηθοποιού είσαι μονίμως άνεργος, καθώς δεν είναι ένα επάγγελμα με την λεγόμενη «σιγουριά» και πρέπει να έχεις γερό στομάχι να μπορέσεις να το διαχειριστείς και να ανταπεξέλθεις. Οι απολαβές έχουν πέσει στα τάρταρα, τα «φεσώματα» δίνουν και παίρνουν και η τεράστια προσφορά σε σχέση με την ζήτηση, εξυπηρετεί τα «μεγάλα κεφάλια» να εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυτή προς όφελός τους.
Όμως, δεν είναι όλα μαύρα και δεν θα μπορούσε να είναι έτσι άλλωστε. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην νέα «φουρνιά» ηθοποιών – δημιουργών, με όρεξη, με νέες ιδέες και προτάσεις, αλληλοϋποστήριξη και ελπίδα πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια νέα καλλιτεχνική πραγματικότητα.

Ποια συνεργασία θα ήταν ιδανική για εσάς;

Είμαι πολύ ευγνώμων απ’ τις ως τώρα συνεργασίες μου. Είμαι «σφουγγάρι» ως άνθρωπος, αλλά και ως επαγγελματίας, οπότε έχω αποκομίσει πάρα πολλά.
Η συνεργασία είναι ιδανική, όταν όλοι οι συμμετέχοντες θέτουν ως προτεραιότητα την ιστορία και όλοι πασχίζουν ώστε να την υπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση εκατέρωθεν. Να υπάρχει χαρά, χιούμορ και ευχαρίστηση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και φυσικά παράλληλη εξέλιξη.

Το βλέμμα σας είναι στραμμένο στο εξωτερικό;

Δεν θα κρυφτώ, είναι κάτι που με αφορά και με απασχολεί. Θα ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου, και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη, στο εξωτερικό.
Πολλοί οι λόγοι. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι, ότι μου αρέσει να ερμηνεύω στα αγγλικά, μια γλώσσα την οποία την είχα μέσα στο σπίτι μου, λόγω της μητέρας μου που ‘χει γεννηθεί και μεγαλώσει στο εξωτερικό από Έλληνες γονείς. Επίσης, το ότι στο εξωτερικό έχεις μεγαλύτερη γκάμα ρόλων και ειδών. Φυσικά άλλη νοοτροπία και αντιμετώπιση της δουλειάς. Και γιατί όχι, να μην αναφέρω και την συντριπτική διαφορά στις αμοιβές.

Τηλεοπτικά σας βλέπουμε στο «Πέτα τη φριτέζα». Θα συνεχιστεί και του χρόνου; Τι έχετε αποκομίσει από την έως τώρα συνεργασίας σας;

Μιας και υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του καναλιού και της παραγωγής της σειράς, μπορώ να σας πω ότι το «Πέτα τη φριτέζα» θα συνεχιστεί και του χρόνου, έπειτα από την μεγάλη επιτυχία που έκανε φέτος.

Πάρα πολλά πράγματα κρατώ ως «κέρδος» απ’ αυτήν την συνεργασία. Πολύ ωραίους ανθρώπους, πολλές χρήσιμες συμβουλές από σημαντικούς συνεργάτες, προβολή και φυσικά άπειρες στιγμές γέλιου.

Τηλεόραση ή θέατρο;

Τέχνη. Από όπου κι αν προέρχεται.

 

Πως προέκυψε το βίντεο «Σύμβουλος οικοδομικού τετραγώνου», στο οποίο υποδύεστε έναν υποψήφιο ;

Προέκυψε μέσα από χαβαλέ που κάναμε με τον φίλο και συν δημιουργό του βίντεο, Χρήστο Δρούτσα στην ταράτσα του σπιτιού του. Έριξε την αρχική ιδέα, πρόσθεσα κάτι και μετά η μία ιδέα διαδεχόταν την άλλη και καταλήξαμε μέσα σε λίγες μέρες να το ολοκληρώσουμε.

Στόχο έχουμε να σατιρίσουμε ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας, όπου βλέπουμε τις υποψηφιότητες για ένα κομμάτι απ’ την πίτα να αυξάνονται με ασύλληπτους ρυθμούς, έτσι πλάσαμε στο βίντεο έναν κόσμο που πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι διαιρούνται ανά οικοδομικό τετράγωνο και όχι ανά περιφέρεια. Κάθε καρυδιάς καρύδι πλέον κατεβαίνει ως υποψήφιος, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και τέχνασμα για να πάρει το πολυπόθητο χρίσμα, σαν άλλος “Gollum” απ’ τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Σίγουρα αυτή η κατάσταση κάτι έχει να πει για την κοινωνία της σημερινής Ελλάδας. Η οικονομική κρίση που βίωσε και βιώνει ο τόπος δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός.
Food for thought.

Εσείς θα ψηφίσετε;

Δυστυχώς, δεν θα καταφέρω να ψηφίσω φέτος, τουλάχιστον σίγουρα όχι στον πρώτο γύρο. Πάντως αν ψήφιζα, ξέρω που θα έδινα την ψήφο μου.

Επόμενα σχέδια;

Πέρσι έκανα την πρώτη μου θεατρική παραγωγή σε ένα έργο που γράψαμε και σκηνοθετήσαμε με την αδερφή μου Chris Pierro, το «Θάρρος ή Αλήθεια;». Ανέβηκε για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη, με ανέλπιστη επιτυχία. Η όλη αυτή διαδικασία ήταν για μένα πολύ έντονη, σχολείο θα έλεγα και με γέμισε αφάνταστα.
Επομένως, στα άμεσα σχέδια μου είναι να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα πέρσι.

*Η παράσταση «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ», στο θέατρο Αμαλία, Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαΐου

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ