«Παγωμένο» το μετρό Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Παγωμένο» το μετρό Θεσσαλονίκης

Εν αναμονή του νέου χρονοδιαγράμματος

metro

Της Έλενας Καραβασίλη 

Εν αναμονή των αποφάσεων που θα έχουν ληφθεί μέσα στα μέση Δεκεμβρίου είναι τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης, όπου για την ώρα δε γίνεται καμία εργασία σε κανέναν σταθμό.  Στο κέντρο της πόλης εκκρεμούν βαριά αρχαιολογικά μέτωπα όπως η βόρεια και νότια πλευρά στο σταθμό της Αγίας Σοφίας, ο σταθμός της Βενιζέλου, η νότια είσοδος από τον σταθμό στο Σιντριβάνι και η νότια είσοδος στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Παράλληλα διακόπηκαν τα έργα στο νότιο τμήμα της Αγίας Σοφίας. Άγνωστο παραμένει το τι θα προκύψει στους σταθμούς Βούλγαρη, Πατρικού, Νέα Ελβετία ενώ οι εργασίες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας έχουν σταματήσει.

«Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεων της κοινοπραξίας και περιμένουμε να υπογραφεί η δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Ότι εργασίες γίνονται, πραγματοποιούνται με χαμηλές ταχύτητες. Οι αρχαιολογικές εργασίες θα συνεχιστούν, ενώ οι τεχνικές εργασίες θα σταματήσουν για περίπου 10 ημέρες την περίοδο των γιορτών, όπως γίνεται κάθε χρόνο», τόνισε στο karfitsa.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων του μετρό, Χάρης Κυπριανίδης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων μετρό Θεσσαλονίκης και αρχαιολόγος Δημήτρης Παππάς, τόνισε ότι «δε γίνονται εργασίες γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Δεν έχει γίνει ανακοπή της διαδικασίας των απολύσεων. Η Αττικό Μετρό κάλεσε την κοινοπραξία να υπογράψει τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση, όπου γίνεται η μελέτη των όρων και θα πρέπει να έχει υπογραφεί έως τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε και είμαστε σε αναμονή».  Όπως εξηγεί ο κ. Παππάς, ως ανάδοχος του έργου η κοινοπραξία είναι υποχρεωμένη να υπογράψει, έχοντας βέβαια το δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης.

Όσο αφορά στη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 284,7 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), για το μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι, «αποτελεί σημαντική οικονομική ένεση για εργασίες που εντάσσονται στο πλαίσιο του κύριου έργου και δίνεται η δυνατότητα να καλυφθούν πιθανές υπερβάσεις στον προϋπολογισμό».

Εντός των επόμενων ημερών θα παρθεί η απόφαση της διαιτησίας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του, «κάτι που θα ορίσει την απόφαση της κοινοπραξίας για το εάν θα παραμείνει στο έργο», καταλήγει ο κ. Παππάς.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ