Παίρνουν πίσω την εγκύκλιο για τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ομολόγων - Karfitsa.gr
Οικονομία

Παίρνουν πίσω την εγκύκλιο για τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ομολόγων

Πρόκειται για την εγκύκλιο που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή την Πέμπτη μεταξύ των ξένων επενδυτών και οδήγησε στο sell – off

ufesh-ellhnikh-oikonomia

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι ανακαλείται η εγκύκλιος που αφορά τη διαδικασία δήλωσης του φόρου υπεραξίας από μεταβιβάσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από ξένους επενδυτές. Πρόκειται για την εγκύκλιο που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή την Πέμπτη μεταξύ των ξένων επενδυτών και οδήγησε στο sell – off που βούλιαξε και το χρηματιστήριο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου ανακαλείται η εγκύκλιος 1117 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που αναφέρεται στη διαδικασία δήλωσης του φόρου υπεραξίας από μεταβιβάσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από ξένους επενδυτές, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών είχει προβεί σε διάψευση δημοσιευμάτων τα οποία ανέφεραν ότι υπάρχει αναδρομική φορολόγηση υπεραξίας για όσους ξένους επενδυτές αγόρασαν ελληνικά ομολόγα από τις αρχές του έτους, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο ανέφερε ότι «ουδεμία φορολόγηση υφίσταται στην υπεραξία από μεταβιβάσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου για ξένους επενδυτές που λαμβάνουν χώρα από 01/01/2014 και εφεξής. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αναδρομική φορολόγηση ή πρόθεση αναδρομικής φορολόγησης είναι παντελώς αναληθή.

Οι υπεραξίες που προέκυψαν από 29/02/2012 μέχρι 31/12/2013, φορολογούνται με τις παλιές διατάξεις του νόμου 4051/2012, εκτός και εάν προβλέπεται ευμενέστερη μεταχείριση στις συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας. Αυτή η κυβέρνηση στόχο έχει τη μείωση της φορολογίας. Αυτό αποδεικνύεται και από την κατάργηση του φόρου αυτού από 01/01/2014».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ