«Παράνομες λήψεις DNA στη Βόρεια Ελλάδα» - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Παράνομες λήψεις DNA στη Βόρεια Ελλάδα»

DNA

Για «γενετικό φακέλωμα» δεκάδων κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, έκαναν λόγο δικηγόροι, οι οποίοι κατήγγειλαν παράνομες και δια της βίας λήψεις γενετικού υλικού υπόπτων.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες οι λήψεις DNA έγιναν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» των επεισοδίων που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες με αφορμή τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Οι καταγγελίες έγιναν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δικηγόροι με αφορμή δύο πρόσφατα περιστατικά «βίαιης προσαγωγής» και «παράτυπης λήψης DNA», υπόπτων για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν τον περασμένο Μάιο στην τοποθεσία «Λάκκος Καρατζά» στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής και είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντίνα Κάτσια, ένας εξ αυτών προσήχθη από λεωφορείο του ΟΑΣΘ. «Τον μετέφεραν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου τον κράτησαν μπρούμυτα με ανοιχτό το σαγόνι για να του πάρουν σάλιο».

Να σημειωθεί ότι για τις παραπάνω υποθέσεις κατατέθηκαν αναφορές στις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης και ήδη διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τον καταλογισμό -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις- των προβλεπόμενων ποινικών ευθυνών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ