, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί ο Σαμαράς τα έχει πάρει στο κρανίο

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν από την άφιξη της τρόικας, με αφορμή τη στρατηγική που ακολουθεί η Γερμανία και οι χώρες δορυφόροι της που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των εταίρων και δανειστών μας και με έμμεσο πλην σαφή τρόπο θα αποδοκιμάσει τις δηλώσεις τους.
Συνεργάτες του σημειώνουν ότι ο κ. Σαμαράς είχε αποδοκιμάσει ανάλογες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία υποχρεώθηκε να μαζέψει τα όσα είχε πει για τις θυσίες των Ελλήνων.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί στο Μαξίμου είναι ότι δεν επιβεβαιώνεται η άποψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει κερδισμένη από την παρουσία του Φρανσουά Ολάντ και το μέτωπο των χωρών του Νότου.
Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν κέντρα στην Ευρώπη που ψάχνονται για να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή και δεν κρύβει την οργή του, υπογραμμίζει όμως ότι απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί γιατί το παραμικρό λάθος μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.