, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

«Πόρτα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα αναδρομικά βουλευτών


Με τη συντριπτική πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ψηφίζει κατά του αιτήματος, τελικά η απόφαση ήταν ένα μεγάλο όχι προς τους 500 πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που ζητούσαν που ζητούσαν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ, για την τετραετία 2004-2007.
Σχεδόν ομόφωνα, με ψήφους 30 υπέρ έναντι 5 κατά, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της, αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις προσφυγές που κατέθεσαν νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές για αναδρομικές διαφορές αποδοχών.
Οι βουλευτές αξίωναν με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών που έγινε το 2006 με αποφάσεις του Μισθοδικείου. Οι αποδοχές των δικαστών αυξήθηκαν για την τετραετία 2003 έως 2007 με ανώτατο πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που ανέρχεται στα 10.271, 46 ευρώ (για τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων) και με βάσει το Σύνταγμα θα έπρεπε το ίδιο να αυξηθούν και οι αποδοχές των βουλευτών.