, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Χιλιάδες οι τουρίστες που φέρνει στη Θεσσαλονίκη μέσω Λιμανιού…


aida
Άγκυρα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να “ρίξει” – τέσσερα χρόνια μετά- το κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica που μεταφέρει περισσότερους από …4.500 επιβάτες.
Το κρουαζιερόπλοιο με τις περισσότερες από 1500 καμπίνες επισκέφτηκε τελευταία φορά την πόλη το 2008 και έκτοτε το λιμάνι της μπήκε στη “μαύρη” λίστα εξαιτίας του χρονοβόρου ελέγχου των υπαλλήλων του που είχε ως αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια των επιβατών.

Ωστόσο, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ, Στέλιου Αγγελούδη, που συναντήθηκε σήμερα με τον Βρετανό Πρέσβη, όπως όλα δείχνουν περισσότεροι από 4500 επιβάτες του πλοίου τον προσεχή Σεπτέμβρη αναμένεται να δώσουν μια ανάσα στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα και το κρουαζιερόπλοιο AIDA ξαναέρχεται στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα θα πραγματοποιήσει τρεις διανυκτερεύσεις στο Λιμάνι της. 

Οι παραπάνω επιτυχίες της διοίκησης του ΟΛΘ έγιναν γνωστές και στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Αγγελούδη.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης, αλλά ευρύτερα της Μακεδονίας». Από την πλευρά του ο Στέλιος Αγγελούδης είχε σημειώσει ότι “το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μέσα από τη συντονιστική προσπάθεια, που έχει αναλάβει, μπορεί να λύνει προβλήματα, τα οποία εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της ΟΛΘ Α.Ε.» και μέσω της επίλυσης των οποίων ο οργανισμός «μπορεί να συνεχίσει αποφασιστικά, γρήγορα και δυναμικά να κάνει τη δουλειά του».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ” εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν και τα οικονομικά στοιχεία του 2012. Την προσεχή Τετάρτη ο απολογισμός του προηγούμενου έτους θα εγκριθεί από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ και σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ” θα είναι θετικός. 

Σημειώνεται πως για η πορεία των οικονομικών μεγεθών της ΟΛΘ ΑΕ για το 2011 ήταν εντυπωσιακή. Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά κατά 96,90%, καθώς διαμορφώθηκαν σε 12.098.501 ευρώ έναντι των 6.144.360 ευρώ του 2010. Σημαντική αύξηση εμφανίζουν επίσης τα μικτά κέρδη, κατά 40,30%, αφού έφτασαν τα 16.215.195 ευρώ έναντι των 11.557.575 ευρώ του 2010, ενώ και τα προ φόρων κέρδη «έτρεξαν» με 65,025%, κλείνοντας στα 15.328.813 ευρώ, έναντι των 9.288.754 ευρώ του 2010.

Κοινωνικό Ιατρείο 

Θετικός όμως, είναι και ο μέχρι σήμερα απολογισμός του Κοινωνικού Ιατρείου που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ, δίπλα από την αποθήκη 15 εδώ και ένα χρόνο μετά από πρωτοβουλία της διοίκησής του. Απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας δεν έχουν πρόσβαση στους θεσμούς της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και κυρίως στους άστεγους.

Στεγάζεται σε χώρο 58 τετρ. μέτρων, που βρίσκεται στο κτίριο του παλαιού τηλεφωνείου, κοντά στην πύλη 6 του λιμανιού. Λειτουργεί καθημερινά, γιορτές και αργίες από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ. Διαθέτει εξεταστική κλίνη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φαρμακείο, ενώ φιλοξενεί κι ένα πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο. Οι γιατροί συμμετέχουν στην προσπάθεια εθελοντικά ενώ τα φάρμακα δίνονται από διάφορα φαρμακεία της πόλης.

Β. Στολ.