, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Έκλεισαν σχολικό συνεταιρισμό λόγω τέλους επιτηδεύματος!

Έκλεισε ο σχολικός συνεταιρισμός του δημοτικού σχολείου Ολύνθου Χαλκιδικής “Το Περιβόλι” λόγω αδυναμίας να πληρωθεί το τέλος επιτηδεύματος που επέβαλε η εφορία.
Μπλέξαμε με απίστευτη γραφειοκρατία δήλωσε στην Κarfitsa, o διευθυντής του σχολείου Βασίλης Μισαηλίδης, ο οποίος τόνισε ότι το υπουργείο οικονομικών δεν είχε πρόβλεψη για τους σχολικούς συνεταιρισμούς και τους ενέτασσε στους κανονικούς συνεταιρισμούς με το τσουχτερό τέλος επιτηδεύματος.
Πέρυσι, οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου, θέλοντας να διδάξουν στους μαθητές τους υπευθυνότητα, επιχειρηματικότητα, αλληλεγγύη και ομαδικότητα προώθησαν μία σχολική καινοτομία, το σχολικό συνεταιρισμό. Δυστυχώς η προσπάθεια αν και είχε αγκαλιαστεί από όλους… ναυάγησε στις αγκυλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που φορολογεί ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε.
Ο συνεταιρισμός έκλεισε και έμεινε μια οφειλή 450 ευρώ που η διεύθυνση του σχολείου δεν ξέρει πως να καλύψει. Οι μαθητές φυσικά πληγώθηκαν από την εξέλιξη. Θα θυμούνται τη συμμετοχή τους στην καλλιέργεια και στο παζάρι των βιολογικών προϊόντων του λαχανόκηπου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ