fbpx

, Κυριακή
16 Φεβρουαρίου 2025

search icon search icon

«Βόμβα» Σακελλαρίδη! «Έχει τεράστια ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Για ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό μίλησε στο Newpost ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτείται ψυχραιμία, συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού και προσφυγικού δικαίου. Η οποιαδήποτε διαχείριση αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καταδικασμένη να αποτύχει και να επιδεινώσει την κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Στη συνέχεια, στράφηκε κατά των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης στο προσφυγικό, αναφέροντας πως «έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, οι οποίες δεν παραγράφονται, ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσει η σημερινή κυβέρνηση. Η αθλιότητα των συνθηκών στα ΚΥΤ των νησιών, οι καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις στον Έβρο, η αβεβαιότητα για την συνέχιση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για την στέγαση είναι λίγες από τις παρακαταθήκες».
Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.