, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Μικρά… Παραδημοτικά

# Με βέρα στο δεξί κυκλοφορεί πλέον ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τη σύντροφο του. Ο δήμαρχος δεν λησμόνησε να κεράσει τους στενούς του συνεργάτες στο δήμο, ενώ ανακοίνωσε το ευχάριστο γεγονός σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στα ΚΑΠΗ του δήμου, όπου εισέπραξε θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.
# Στο «Μακεδονία Παλλάς», σε μια ειδική εκδήλωση, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα ανακοινώσει επίσημα πλέον την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τεάρτη 24 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστούν το όνομα της παράταξής και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, που θα συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιό του.
# Άμεσα αντέδρασε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, στην επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων από την Αριστοτέλους και τα συνεργεία καθάρισαν σε χρόνο ρεκόρ το γρασίδι από σκουπίδια και χαρτόνια που είχαν μαζευτεί στο σημείο. Γρήγορη ανταπόκριση και στα ογκώδη αντικείμενα, τα οποία εγκαταλείπουν ασυνείδητοι στα πεζοδρόμια. Στόχος να παραλαμβάνονται το συντομότερο δυνατό. Γι αυτό το λόγο ο κ.Ζαχαριάδης συγχαίρει τους εργαζόμενους!
# Καταχειροκροτούμενος από φίλους και συνεργάτες έκανε την εμφάνιση του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στον δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν παρέλειψε να μοιράσει ως δώρο στους δημοσιογράφους μια αναμνηστική πλακέτα με τον Λευκό Πύργο και το σήμα της Βεργίνας.
# Δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική του απόφαση για το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ή όχι ο Στάθης Λαφαζανίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Κορδελιό – Ευόσμου. Ο επί τέσσερις τετραετίες πρώην δήμαρχος φέρεται να το σκέφτεται ακόμα να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, εξαιτίας του νέου εκλογικού συστήματος «Κλεισθένης».
# Το έργο της περιόδου 2014 – 2018 παρουσίασε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης σε εκδήλωση της παράταξης του «Ευ Πόλις», σε ένα κατάμεστο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» της Σταυρούπολης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ευ Πόλις» έκανε μια αποτίμηση των παρεμβάσεων και των πράξεων της πρώτης τετραετίας της διοίκησης του. Ο κ. Δεμουρτζίδης αναφέρθηκε στις σημαντικές ημερομηνίες για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και την εξέλιξή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Δεσμεύτηκε για ανάλογη συνέχεια κλείνοντας με τη βεβαιότητα ότι … «Το όραμα γίνεται πράξη».
# Με τη στάση που κρατάει σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης συνδέει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Γιώργος Αβαρλής το απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο. Ο κ. Αβαρλής, παρά τις απειλές, έστειλε μήνυμα ότι δεν θα σταματήσει να λέει την άποψή του.
# Αντίπαλο από «τα δεξιά» φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει ο Σίμος Δανιηλίδης στο Δήμο Συκεών. Ο Ηλίας Ζάχαρης σήμερα στα 33 του χρόνια μετρά ήδη δυο εκλογές στο Δημοτικό συμβούλιο του Δ. Συκεών (2006, 2010) και μία (2014) στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν.Δ. της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το μόνο που αναμένεται είναι η επίσημη ανακοίνωση της καθόδου του στις δημοτικές εκλογές.
# Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει η πλευρά του Δημήτρη Καπλάνη σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού (Ν. Μηχανιώνα, Περαία, Επανωμή) προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιες συνεργασίες οι οποίες θα τον επιτρέψουν να αποφασίσει την κάθοδο του ως υποψηφίου δημάρχου στον Δήμο Θερμαϊκού. Πολύ σύντομα θα ανοίξει γραφείο στην Περαία όπου θα μπορεί να δέχεται όσους θέλουν να τον συναντήσουν προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού.
Παρέλαση υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης
Υποψήφιοι  για το δήμο Θεσσαλονίκης  που προέρχονται από το χώρο της δεξιάς παράταξης  και θα επιθυμούσαν να έχουν το χρίσμα της, παρέλασαν απ την εκδήλωση που πραγματοποίησε  η Μαρία Σπυράκη στη Θεσσαλονίκη με  τίτλο “Επενδύοντας στην Εκπαίδευση και την Καινοτομία”.  Στην κατάμεστη αίθουσα στον πέμπτο  όροφο του πολυχώρου «Ολύμπιον» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  συνωστίστηκαν στο πλήθος  οι υποψήφιοι δήμαρχοι Εφραίμ Κυριζίδης και Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι οποίοι όμως δεν συνομίλησαν μεταξύ τους, παρακολούθησαν την ομιλία της Ευρωβουλευτή και εκπροσώπου  Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ