fbpx

, Παρασκευή
07 Φεβρουαρίου 2025

search icon search icon

Το μεγάλο ερωτηματικό στον… ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Κικίλιας

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ο Βασίλης Κικίλιας να ανακοινώσει τους νέους επικεφαλής στους εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας φορείς και Οργανισμούς.
Πρόκειται για τους νέους επικεφαλής στον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΟΥ) του υπουργείου Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), το Ινστιτούτο «Παστέρ», κ.ά.
Ασαφές παραμένει ακόμη τι έχει αποφασίσει ο Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την τύχη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιαννάκου, ο οποίος έχει δηλώσει αρμοδίως την διάθεσή του να παραμείνει στη θέση του, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μελετά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς και με την τύχη της ενοποίησης του ΕΚΑΒ με το ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας, ενοποίηση η οποία έχει διακηρυχθεί πολλές φορές στο παρελθόν από διάφορες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, αλλά καμία ηγεσία δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αναγκαία αυτή διαρθρωτική διοικητική αλλαγή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.