, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Το όνομα – έκπληξη που «παίζει» για περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Μετά τον σάλο με τη στήριξη της κυβέρνησης, φαίνεται ότι προκαλεί αναταραχή και σε τοπικό επίπεδο, συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, με αφορμή τις περιφερειακές εκλογές.

Ο λόγος για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, «εδώ και μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις στη Λάρισα, η οποία είναι αφενός το διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Θεσσαλίας, αφετέρου ο μεγαλύτερος Νομός. Οι προχωρημένες συζητήσεις έχουν ως στόχο την προώθηση μιας τρίτης, ισχυρής, λύσης που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις εκλογές του Μαΐου.

Είναι τόσο προχωρημένες οι συζητήσεις και έχουν επεκταθεί μάλιστα και πανθεσσαλικά, που φέρονται οι συμμετέχοντες να έχουν καταλήξει και σε δυο επικρατέστερα ονόματα που θα ηγηθούν της προσπάθειας. Το πρώτο είναι του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη (πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ) και το δεύτερο ενός πολύ γνωστού Λαρισαίου επιχειρηματία.

Πιθανή υποψηφιότητα Κόκκαλη ανατρέπει τα δεδομένα καθώς είναι δεξιός (χτυπάει Αγοραστό), ενώ μόλις προ ημερών έδωσε στήριξη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (κόβει και Τσιλιμίγκα). Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός των προσεχών ημερών».