, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντιδρά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην αναγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και επιτίθεται στο… ΑΠΘ

Αντιδράει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής της στην αναγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου σε επίτομο διδάκτορα της Ποιμαντικής του ΑΠΘ και ζητάει απο τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου την ανάκληση της απόφασης.
“Μια απόφαση που εγείρει σημαντικά ερωτήματα. Άραγε ποιο κομμάτι της πορείας του κυρίου Ανθιμου μέχρι τώρα τον κάνουν άξιο μιας τέτοιας τιμής;”, αναφέρει και προσθέτει: “Οι κινήσεις και η πορεία του κυρίου Ανθιμου όλα τα περασμένα χρόνια είναι γνωστές και κάθε άλλο πάρα άξιο απόδοσης τιμών τον κάνουν. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο ρόλος του και όσα οφείλει να αντιπροσωπεύει εντός της κοινωνίας έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα είναι και εκπροσωπεί ο κύριος Άνθιμος. Κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που καλείται να υπηρετεί και να δρα με γνώμονα τις αξίες της γνώσης, της προόδου και της έρευνας, δεν μπορεί να αναγορεύει επίτιμους διδάκτορες εκπροσώπους του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας».

#Tags: ΑΠΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.