, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντιπρόεδρος της Βουλής ο Καμμένος με ψήφους… "παρών"

Με 182 ψήφους «υπέρ» και 14 «παρών» εξελέγη, μετά από ονομαστική ψηφοφορία έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.
«Παρών», δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι εξής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Μ.Κάτσης, Γ.Ψυχογιός και Ευαγγελία Καρακώστα.
«Παρών» δήλωσε και ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς και ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ιωάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καβαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Τσίπρας, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Με 188 ψήφους «υπέρ» και 8 «παρών» εξελέγη όγδοος αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.
Η διαδικασία υλοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής που προέβλεψε εκλογή και από την έκτη και έβδομη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.