06:53, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Ε. Χρυσίδου στην KARFITSA: "Η ψήφος των Δημητρίων ήταν πολιτική και κατά του θεσμού…"

Για την μη ψήφιση του προγράμματος των 52ων Δημητρίων από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης μίλησε στο karfitsa.gr η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου.
Με αφορμή όλα όσα έλαβαν χώρα κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα που είχε ως αποτέλεσμα την μη ψήφιση του προγράμματος των Δημητρίων η κ. Χρυσίδου λέει πως: «τα φετινά Δημήτρια και ο προϋπολογισμός έχουν ψηφιστεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Το πρόγραμμα δεν ψηφίστηκε. Τα ερωτήματα που τέθηκαν από την αντιπολίτευση ήταν γενικά και έχουν απαντηθεί σε άλλες συνεδριάσεις».
«Η χθεσινή ψήφος της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένων συμβούλων ήταν αντίθετη στον θεσμό των Δημητρίων και όχι στο πρόγραμμα. Η ψήφος ήταν πολιτική. Πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και η πόλη να γνωρίζει» σχολιάζει η κ. Χρυσίδου.
Σύμφωνα με την ίδια «για 51 χρόνια κανένας δεν κατάφερε να σταματήσει έναν τόσο σημαντικό θεσμό. Τα Δημήτρια είναι μια συλλογική δουλειά. Δυστυχώς το 1985 έκαιγαν βιβλία, το 2017 καταψηφίζουν αναγνωρισμένους πολιτιστικούς θεσμούς» καταλήγει η κ. Χρυσίδου.
Υπενθυμίζεται πως στην χθεσινή ψηφοφορία υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας (εκτός από τους Αβραμόπουλο, Ζέρβα και Κουράκη που ψήφισαν λευκό), οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανοιχτής Πόλης» και το ΚΚΕ ενώ καταψήφισε ο Σταύρος Καλαφάτης και η ομάδα του.
Β. Στολάκης