, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την απομάκρυνση του 12ου Δημοτικού Σχολείου από το λυόμενο κτίριο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μετά από έντονες αντιπαραθέσεις ακόμα και εντός της παράταξης της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραμονή ή όχι του 12ου δημοτικού Σχολείου στο λυόμενο κτίριο που βρίσκεται μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Πρόθεση της διοίκησης του δήμου ήταν η απομάκρυνση του σχολείου, ωστόσο το ζήτημα απασχόλησε για πολλοστή το σώμα μετά από σχετικό αίτημα που συνυπέγραψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (14) και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης (Αβραμόπουλος, Κουράκης, Ζέρβας, Παπαναστασίου, Αρβανίτης).
Μετά από συνεδρίαση περίπου 3,5 ωρών το σώμα ψήφισε κατά της πρότασης της αντιπολίτευσης (συν των πέντε συμβούλων της Πρωτοβουλίας) για παραμονή του σχολείου στο υπάρχον κτίριο.
Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης (για παραμονή) ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Εντάξει», «Μένουμε Θεσσαλονίκη», «Γειτονιές σε δράση», «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» και τρεις σύμβουλοι της “Πρωτοβουλίας”, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ανδρέας Κουράκης.
Λευκό ψήφισε ο Θανάσης Παπαναστασίου της «Πρωτοβουλίας» ο οποίος είχε υπογράψει το σχετικό αίτημα.
Κατά της πρότασης (δηλαδή υπέρ της απομάκρυνσης του σχολείου) τάχθηκαν 23 δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» και ο Μάκης Στεργίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.