, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σ. Σιμόπουλος: «Συστάσεις» στην Κ. Νοτοπούλου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο

Σε «συστάσεις» προς την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου με αφορμή τη επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου σχετικά με την κατασκευή του Καλλιτεχνικού Σχολείου, προχώρησε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.
Ο κ. Σιμόπουλος εξέφρασε την «ελπίδα» του ότι η κ. Νοτοπούλου θα «κρατήσει χαμηλά τη μπάλα» και δε θα βιαστεί να πανηγυρίσει, χωρίς να γνωρίζει την ιστορία του έργου. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης ότι το Καλλιτεχνικό Σχολείο δημιουργήθηκε το 2006 από την κυβέρνηση Καραμανλή και ότι ο συγκεκριμένος χώρος δίπλα στην σιδηροδρομική διάβαση της Μενεμένης επελέγη από τον δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου. Σημείωσε επίσης πως το σχετικό γενικό πολεοδομικό σχέδιο εγκρίθηκε το 2014 «με την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης Σαμαρά» (ΦΕΚ 9/15-1-2014).
Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ακόμα πως, από ό,τι γνωρίζει, η κ. Νοτοπούλου δεν αντέδρασε στην πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Παπάφειου, δηλαδή να «φύγει» το σχολείο από τη Μενεμένη.
«Που είναι, λοιπόν, το πολυδιαφημισμένο από την κ. Νοτοπούλου κυβερνητικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Θεσσαλονίκη; Μάλλον εξαντλείται στα εγκαίνια έργων που δημοπράτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις και στις εξαγγελίες άλλων, όπως το ΣΔΙΤ για σχολεία στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, τα έργα ανήκουν στους πολίτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε τους κυβερνητικούς να κάνουν το ‘’μαύρο – άσπρο’’», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.