, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα εν δήμω…

# Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους κατοίκους της Τούμπας για τα μειωμένα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων. Ο πρόεδρος της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Τσιαπακίδης, δέχεται καθημερινά τα παράπονα των δημοτών, ενώ καταγγέλλει περιορισμό των δρομολογίων σε ποσοστό πλέον του 50%.
#Εκδήλωση – συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης θα πραγματοποιήσει στις 20 Νοεμβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης. Στην εκδήλωση που θα γίνει στο δημαρχιακό μέγαρο θα μιλήσουν άνθρωποι της πόλης και θα προτείνουν λύσεις με στόχο τη διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά». Τον επόμενο μήνα ο κ. Κυριζίδη πρόκειται να ανακοινώσει και ονόματα υποψηφίων, τα οποία θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο.
#Στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του προχωρά και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος. Επιθυμία του είναι να ενταχθούν στην παράταξη “Synergeia# Πρώτα η πόλη μας” ονόματα ανδρών και γυναικών που θα έχουν καθημερινή παρουσία στα προβλήματα της πόλης, διάθεση και όρεξη για δουλειά καθώς όπως λέει ο κ.Αηδονόπουλος …στο παρελθόν υπήρξαν στα ψηφοδέλτια πολλά λαμπερά ονόματα εμφανίστηκαν μόνο στην ορκωμοσία!
#Έτοιμος για την διεκδίκηση μιας πέμπτης θητείας στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης δηλώνει ο νυν δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου: “Είμαι σε προεκλογικούς ρυθμούς από την επόμενη μέρα των εκλογών”, τονίζει χαρακτηριστικά. Ο κ.Κυρίζογλου προσθέτει πως είναι δήμαρχος “πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης” και γι αυτό το λόγο έχει αποσυρθεί από την δικηγορία. Διότι όπως συνηθίζει να λέει …“δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν κρατιούνται. Η’ καλός δήμαρχος θα είσαι ή καλός επαγγελματίας”.
#Με το τραγούδι “Αν δεν γεννηθείς αστέρι” υποδέχτηκε στην έκθεση Philoxenia τον δήμαρχο, Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο πειρατής του πλωτού – μπαρ πλοίου “Arabella” που πλέει καθημερινά στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου. Συνάντηση με τον πειρατή είχαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
#Ενα ξύλινο ιστορικό αλιευτικό σκάφος, από συνολικά 17 που εξαιρέθηκαν από την οριστική καταστροφή, ζητά από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, προκειμένου να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση. Ο κ.Μαυρομάτης έσπευσε να διεκδικήσει από το υπουργείο ένα σκάφος αναγνωρίζοντας την κληρονομιά και την παράδοση που θα φέρει κάθε ένα εξ αυτών, όσο και τη σύνδεση του με μια θαλασσινή περιοχή όπως είναι η δική του.
#Ανοιχτές συζητήσεις με τους δημότες ξεκινά ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Συζητώ με τον δήμαρχο μου”. Οι συζητήσεις έχουν γίνει θεσμός και επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, εδώ και 18 χρόνια, γύρω από κάθε ζήτημα που απασχολεί την καθημερινότητα των πολιτών.
#Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Λύσε τη Σιωπή. Οχι στη βία των γυναικών” που διοργάνωσε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας και πολιτευτής της ΝΔ’ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Ανατολή Κωνσταντινίδου. Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ παρέστη ο βουλευτής, Θεόδωρος Καράογλου.
#Ο πρώην ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “Οικολογία – Αλληλεγγύη”, καθώς εκλέχθηκε σχεδόν ομόφωνα στη γενική συνέλευση.
#Με τον διοικητή του Α.Τ. Λευκού Πύργου και αστυνομικό υποδιευθυντή, Ιορδάνη Καλαϊτζή, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.