, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Άδειασαν οι πιάτσες ταξί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης… (ΦΩΤΟ)

(φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης)

ΟΑΣΘ φωτο Σάββας Αυγητίδης
Αριστοτέλους, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Η δε Πλατεία Αριστοτέλους – όπου ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) είχε προνομιακή θέση…. παρκαρίσματος –  έμεινε μόνο με την ταμπέλα  να υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η είσοδος άλλων οχημάτων στο… πλακόστρωτο πλην των αστικών λεωφορείων και σε διαφορετική περίπτωση “θα τους πάρει και θα τους σηκώσει” ο γερανός, αν και αρκετοί ΙΧδες βρήκαν ευκαιρία να παρκάρουν στη θέση τους… (βλ φωτο Σ. Αυγητίδη – 12 μεσημέρι)
Ταξί, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Οι περισσότερες πιάτσες ταξί… “άδειασαν” από νωρίς το πρωί, αφού είναι από τις ημέρες που οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα ταξί Θεσσαλονίκης κάνουν “χρυσές δουλειές” ή έστω… κινούνται στους δρόμους της πόλης και δεν τους “καταλαμβάνουν” περιμένοντας κάποιο πελάτη. Ο φακός του karfitsa.gr και του Σάββα Αυγητίδη κατέγραψε εικόνες στο κέντρο της πόλης, με τα ταξί να τρέχουν -να παραλάβουν πελάτες από τις στάσεις και τα στέγαστρα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης- και την κίνηση των οχημάτων να είναι υποτονική με εξαίρεση την οδό Τσιμισκή.
Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν επ΄αόριστον τις κινητοποιήσεις προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα και τα συμφωνηθέντα με το κράτος χρήματα επιδότησης (των δρομολογίων ή εισιτηρίων)
Η δε Πλατεία Αριστοτέλους – όπου ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) είχε προνομιακή θέση…. παρκαρίσματος –  έμεινε μόνο με την ταμπέλα  να υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η είσοδος άλλων οχημάτων στο… πλακόστρωτο πλην των αστικών λεωφορείων και σε διαφορετική περίπτωση “θα τους πάρει και θα τους σηκώσει” ο γερανός, αν και αρκετοί ΙΧδες βρήκαν ευκαιρία να παρκάρουν στη θέση τους… (βλ φωτο Σ. Αυγητίδη) 
Τι λέει η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ και τα δύο δρομολόγια που… γίνονται κανονικά εδώ: http://www.karfitsa.gr/2016/08/21/xoris-leoforeia-apo-deytera-i-thessalo/
Τελευταία ενημέρωση ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ: http://www.karfitsa.gr/2016/08/22/de-tha-leitoyrgisei-telika-i-nyxterini/
Στο μεταξύ να δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα ζητά από την κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. «Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα. Μέχρι τότε όμως οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι το να απεργούμε, να μην υπάρχουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους δρόμους και να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας δεν αποτελεί λύση σε οποίο δίκαιο αίτημα και να υπάρχει. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να βγουν ξανά τα λεωφορεία στους δρόμους και η ίδια η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι εντός του μήνα Αυγούστου, μέσα στις επόμενες επτά οκτώ ημέρες θα έχει δώσει μια ολοκληρωμένη και οριστική λύση στο ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά  ΔΕΙΤΕ εικόνες ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ:
ΤΑΞΙ, ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
taxi, photo S. AUGHTIDHS
κέντρο Θεσσαλονίκης
ΔΕΘ, ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
Την ίδια ώρα τα ΚΤΕΛ όπως αυτό της Χαλκιδικής συνεχίζει τα δρομολόγια προς… θάλασσες και διακοπές. (ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ – ανατολικά της Θεσσαλονίκης)
ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.