fbpx

, Δευτέρα
15 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Απάντηση του Δημήτρη Εϊπίδη σε ρεπορτάζ της «Κ»

festival-kinimatografou

Λάβαμε την από 17-12-2013  εξώδικη επιστολή  του Δημήτρη  Εϊπίδη με αφορμή δημοσίευμα με τίτλο «Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης» του site karfitsa.gr την οποία  και δημοσιεύουμε κατά λέξη:

Στην ιστοσελίδα “Karfitsa.gr” της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Karfitsa” της οποίας εκδότης και Διευθυντής είναι ο πρώτος από εσάς,  την 13η  Δεκεμβρίου 2013 αναρτήσατε δημοσίευμα με τον τίτλο: “Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης… ” , το οποίο αυτούσιο αναδημοσιεύσατε την  16η Δεκεμβρίου 2012 με το τίτλο «Νέα έρευνα της “Κ” για το Φεστιβάλ» , στο οποίο επί λέξει  αναφέρετε:

“Παρελθόν από την προεδρία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποτελεί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στον απόηχο των οικονομικών ατασθαλιών και των χρεών προς το ΙΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι «το χρέος προς το ΙΚΑ δημιουργήθηκε από το 2010. Πριν αναλάβει Πρόεδρος ο Μπουτάρης και διευθυντής ο Εϊπίδης δεν είχε καμία εκκρεμότητα», όπως είχε αποκαλύψει άνθρωπος του Φεστιβάλ σε αναλυτικό ρεπορτάζ της Karfitsa και στους Μελίνα Καραπαναγιωτίδου και Βαγγέλη Στολάκη για τα χρέη του θεσμού προς το δημόσιο. “

eipidis

Με το δημοσίευμά σας αυτό κάνετε εν γνώσει σας ψευδή και απολύτως συκοφαντική αναφορά σε δήθεν «οικονομικές ατασθαλίες», δημοσιεύετε διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις, που κατά τους ισχυρισμούς σας στηρίζονται σε «πληροφορίες» ανώνυμων τρίτων και με τον τρόπο αυτόν εξυβρίζετε, συκοφαντείτε και προσβάλλετε στο αναγνωστικό κοινό, σαφώς και ορισμένα την τιμή και υπόληψη του Ιωάννη Μπουτάρη ως Προέδρου και βεβαίως την δική μου ως διευθυντού του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» .

Ειδικότερα είναι ψευδής και συκοφαντική η αναφορά σας στην αιτία της παραίτησης του δημάρχου Ιωάννη Μπουτάρη από την θέση του Προέδρου του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ». Και τούτο διότι δεν θα ήταν δυνατό ποτέ ο Ιωάννης Μπουτάρης να παραιτηθεί, “στον απόηχο των οικονομικών ατασθαλιών και των χρεών προς το Ι.Κ.Α.”, όπως ψευδώς και συκοφαντικά δημοσιεύετε στην εφημερίδα σας, απλούστατα διότι, οι υποτιθέμενες “οικονομικές ατασθαλίες”, τις οποίες εσείς εκλαμβάνετε και δημοσιεύετε ως “γεγονός”, ανήκουν στην σφαίρα της δικής σας φαντασίας και κακοπιστίας,  καθώς και του “ανώνυμου πληροφοριοδότη” σας.

Όσον αφορά δε τα χρέη προς το Ι.Κ.Α., όπως εξιστορώ στη συνέχεια της παρούσης και όπως ήδη σας έχει ενημερώσει εγγράφως η διοίκηση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ , αφ’ ενός μεν μέρος αυτών δημιουργήθηκε στα προηγούμενα του δικού μου διορισμού έτη και υπήρξε αδυναμία εξόφλησης τους , λόγω της δραστικής μείωσης -εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης-, των τακτικών επιχορηγήσεων του Οργανισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού, αφ’  ετέρου δε το εναπομείναν χρέος προς το Ι.Κ.Α. ήδη έχει υποβληθεί σε ρύθμιση, κατόπιν ενεργειών της διοίκησης του οργανισμού και αποπληρώνεται με δόσεις.

Η μεγαλύτερη όμως ηθική και ποινική απαξία εμπεριέχεται στη τελευταία παράγραφο των από 13 και 16 -12-2013 δημοσιευμάτων στο site  της εφημερίδας “Karfitsa.gr”, όπου, παρά την ειλικρινή και εκτενή έγγραφη απάντηση, που σας έστειλε το “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” στο σχετικό ερωτηματολόγιο που είχατε υποβάλλει, όπως εξιστορώ κατωτέρω, εσείς συνεχίζετε να δημοσιεύετε (όπως είχατε πράξει και στο φύλλο της 2ας -11-2013 της εφημερίδας “Karfitsa” και αναρτήσατε στο διαδίκτυο την 3η -11-2013), διαδίδοντας όλως απαράδεκτα , ψευδώς και συκοφαντικά ότι: “το χρέος προς το ΙΚ,Α. δημιουργήθηκε από το 2010. Πριν αναλάβει πρόεδρος ο Μπουτάρης και διευθυντής ο Εϊπίδης, δεν είχε καμία εκκρεμότητα” (εννοείτε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ). Αναπαράγετε έτσι με το συγκεκριμένο δημοσίευμα σας στο διαδίκτυο την 13η και 16η -12-2013 στο site της εφημερίδας “Karfitsa”, με ιδιαίτερα συκοφαντικό και προσβλητικό τρόπο τα όσα ψευδή , ανυπόστατα και κακόβουλα σας αποκάλυψε δήθεν, “κάποιος ανώνυμος πληροφοριοδότης σας”.

Διότι όπως τονίζω και κατωτέρω , εσείς γνωρίζετε από την επίσημη απάντηση που σας έστειλε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ στο σχετικό ερωτηματολόγιο που υποβάλλατε, ότι τον Μάιο του 2010 η παρούσα διοίκηση είχε παραλάβει ένα δυσβάστακτο χρέος προς τρίτους (μεταξύ των οποίων και το Ι.Κ.Α.) της τάξεως των 6.000.000,00 ευρώ και ότι με χρηστή διοίκηση και με τις σημαντικότατες περικοπές δαπανών που επέβαλε, το χρέος του Οργανισμού προς τρίτους συμπεριλαμβανομένου και του Ι.Κ.Α., περιορίσθηκε στο ποσό των 1.700.000,00 ευρώ. Αυτή την αλήθεια την απαξιώσατε, επιλέγοντας απολύτως ενσυνείδητα την οδό των ψευδών σκανδαλοθηρικών δημοσιευμάτων.

Ο δε δόλος σας είναι εμφανής και αναμφισβήτητος και δεν αίρεται από «το δικαιολογημένο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου να ελέγχει και να επικρίνει όσους ασκούν έργο δημοσίου ενδιαφέροντος», διότι στη πράξη σας αυτή έχετε προβεί και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, όταν με συκοφαντήσατε και πάλι προσωπικά , για το ίδιο θέμα , αν και είχατε ήδη λάβει από τη διοίκηση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ όλες τις απαντήσεις και τις πληροφορίες, που μας ζητήσατε, κινούμενοι από …. “εύλογο ενδιαφέρον”.

Συγκεκριμένα στις σελίδες 26η και 27η του φύλλου της 2ας-11-2013 της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Karfitsa”, περιλαμβάνεται δημοσίευμα με τον τίτλο: “Το Φεστιβάλ, οι “χρυσές” συμβάσεις και τα χρέη προς το ΙΚΑ », το οποίο την 3η Νοεμβρίου 2013 αυτούσιο αναρτήσατε στο διαδίκτυο. Ως συντάκτες του παραπάνω άρθρου, το οποίο είναι άκρως δυσφημιστικό για το πρόσωπο μου, αλλά και για τον οργανισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φέρονται  η δεύτερη και ο τρίτος από εσάς.

Παρά το γεγονός ότι το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» σας είχε ήδη απάντησε διεξοδικά και λεπτομερώς σε σχετικό ερωτηματολόγιο , που απέστειλε η εφημερίδα σας , εν τούτοις εσείς επιλέξατε τον κρίσιμο χρόνο της έναρξης της «54ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», (και ενώ όλοι οι παράγοντες εργαζόμασταν πυρετωδώς και νυχθημερόν για την επιτυχία του), προκειμένου να δημοσιεύσετε το επίμαχο κείμενο, που με το ύφος και το περιεχόμενο του πλήττει το πρόσωπο μου και ταυτόχρονα το κύρος, την φήμη και την αξιοπιστία του πλέον προβεβλημένου θεσμού της πόλης της Θεσσαλονίκης, τόσο σε πανελλαδικό  όσο  και  σε  διεθνές  επίπεδο.  Συνεχίζοντας  δε  την     απολύτως  άδικη  και συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο μου αναρτήσατε στο site  “Karfitsa.gr” το δημοσίευμα της 13ης και 16ης Δεκεμβρίου 2013, που αναφέρω παραπάνω.

Επαναλαμβάνω λοιπόν , όπως ήδη το γνωρίζετε, ότι τον Μάιο του 2010 η παρούσα διοίκηση είχε παραλάβει ένα δυσβάστακτο χρέος της τάξεως των 6.000.000,00 ευρώ. Ακολούθησαν επτά επιτυχημένες διοργανώσεις (του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης) με σημαντικότατες περικοπές δαπανών, με αποτέλεσμα το χρέος του οργανισμού προς τρίτους να περιορισθεί στο ύψος του ποσού των 1,700.000,00 ευρώ. Αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα της διαχείρισης των οικονομικών του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που παράλληλα βελτίωσε την ποιότητα και τη θέση του σε διεθνές επίπεδο, το απαξιώσατε, επιλέγοντας απολύτως ενσυνείδητα την οδό των ψευδών σκανδαλοθηρικών δημοσιευμάτων, τόσο στο δημοσίευμα σας της 2ας Νοεμβρίου 2013, όσο και σ’ αυτά της 3ης-11-2013, 13ης και 16ης-12-2013 στο διαδίκτυο.

Εν αντιθέσει εσείς επιλέξατε να αναφερθείτε με το συγκεκριμένο δημοσίευμα της 2ας-11-2013 στο χρέος του οργανισμού του ΦΕΣΤΙΒΑΛ προς το Ι.Κ.Α., αναφέροντας μάλιστα ψευδώς ότι σήμερα είναι του ύψους των 373.000,00 € , επικαλούμενοι δήθεν «πληροφορίες σας από άνθρωπο του Φεστιβάλ» (χωρίς βέβαια να αναφέρετε το όνομα αυτού), ότι το χρέος προς το ΙΚΑ δημιουργήθηκε από το έτος 2010 και μετά , χαρακτηρίζοντας με ευθέως ως υπεύθυνο γι’ αυτό.

Ήδη όμως πριν το επίμαχο δημοσίευμα της 2ας Νοεμβρίου 2013 γνωρίζατε πολύ καλά, από την επίσημη απάντηση του οργανισμού στην εφημερίδα σας και συγκεκριμένα στο ερωτηματολόγιο, που είχατε υποβάλλει, ότι το χρέος του οργανισμού προς το ΙΚΑ, αφορά και σε προηγούμενα του δικού μου διορισμού έτη, καθώς επίσης και ότι , υπήρξε αδυναμία εξόφλησης αυτών των οφειλών , εξ αιτίας της ουσιαστικής μείωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, των τακτικών επιχορηγήσεων του Οργανισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού. Για τον λόγο αυτό αυξήθηκε το χρέος προς το ΙΚΑ και όχι από δική μου κακοδιαχείριση. Στο δημοσίευμα σας όμως ουδόλως αναφέρεσθε στη πραγματική αιτία του εν λόγω χρέους, που είναι η ουσιαστική μείωση των εσόδων του Οργανισμού.

Ενώ δε σας έχουμε γνωστοποιήσει ότι έχει ήδη εξοφληθεί μέρος των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. και έχει γίνει ρύθμιση των λοιπών, γεγονός αδιαμφισβήτητο, εσείς προς εξυπηρέτηση άγνωστων σκοπών, επιλέξατε για την δημιουργία εντυπώσεων, να δημοσιεύσετε το άρθρο σας, την επομένη ημέρα από την  έναρξη της 54ης   διοργάνωσης του Διεθνούς   Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (δηλ. την 2α-11-2013), αγνοώντας επί της ουσίας την διοργάνωση.

Αν και όλα τα παραπάνω με απόλυτη καλοπιστία, λεπτομερώς σας τα εκθέσαμε εγγράφως, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σας, εσείς στο σχετικό δημοσίευμα (της 2ας-11-2013) αφ’ ενός μεν διογκώσατε ψευδώς το ποσό της πραγματικής οφειλής του Οργανισμού και αποσιωπήσατε τις αιτίες αυτού και αφ’ ετέρου με τον τρόπο και το ύφος του δημοσιεύματος σας, αφήνετε σαφή υπονοούμενα για εκ μέρους μου κακοδιαχείριση και αυτό βεβαίως είναι ψευδές, εξυβριστικό, λίαν συκοφαντικό και απαράδεκτο, διότι υπερβαίνει το μέτρο της καλώς εννοούμενης δημοσιογραφικής κριτικής και παραβαίνει τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στη συνέχεια δε την “ίδια είδηση” που, αν και γνωρίζετε από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ότι είναι ψευδής, την αναδημοσιεύσατε την 3η-11-2013, την 13η και την 16η -12-2013 στο διαδίκτυο στο site “Karfitsa.gr”.

Ποια δεδομένα, ποιες «αξιόπιστες πηγές» και ποιες αποδείξεις λάβατε υπόψη σας για να μου προσάψετε την κατηγορία ότι, το χρέος του ΦΕΣΤΙΒΑΛ προς το ΙΚΑ δημιουργήθηκε, διότι «κατ’ επιλογή της διοίκησης τα χρήματα που προορίζονταν για το ίδρυμα (ΙΚΑ) χρησιμοποιήθηκαν αλλού» (δημοσίευμα της 2ας-11-2013); Πως μπορείτε εσείς να έχετε γνώση και άποψη για τον τρόπο, που διατέθηκε από τη διοίκηση η μειωμένη ήδη επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και εάν αυτή προοριζόταν ειδικά για την εξόφληση του ΙΚΑ; Με πόση ευκολία και ελαφρότητα εκτοξεύετε ανυπόστατες και βαρύτατες κατηγορίες στο πρόσωπο μου επικαλούμενοι εντελώς αόριστα ως πηγή των πληροφοριών σας «άνθρωπο του Φεστιβάλ»;

Σημειωτέον δε ότι για την μη εμπρόθεσμη πληρωμή μέρους των εισφορών αυτών έχω ήδη απαλλαγεί από το Μονομελές Πλημ/κείο Θεσσαλονίκης .

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον δε να μου γνωστοποιήσετε το όνομα αυτού που σας έδωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύσατε, ώστε να ελεγχθούν οι προθέσεις του, κάτι βέβαια που έπρεπε ήδη να έχετε εσείς ελέγξει.

Όσον αφορά δε την περικοπή του δημοσιεύματος σας με τον τίτλο «Χρυσές συμβάσεις» σημειώνω ότι το περιεχόμενο είναι επίσης ψευδές, κακόβουλο και λίαν συκοφαντικό για το πρόσωπο μου , διότι κανένας εργαζόμενος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ δεν έχει «Χρυσή σύμβαση». Στη συνέχεια   επικαλούμενοι   αγνώστου   προέλευσης,   ποιότητας   και   σκοπιμότητας   «πηγές» πληροφοριών , με εμφανίζετε ως αμειβόμενο με διπλό μισθό και ότι δήθεν οι απολαβές από τους μηνιαίους μισθούς μου κατά το έτος 2012 ανήλθαν στο ψευδές ποσό των 80.000,00 €.

Η απολύτως ψευδής αυτή αναφορά στα δημοσιεύματα της 2ας και 3ης -11-2013 είναι επίσης συκοφαντική για το πρόσωπο μου , την αναλήθεια δε την γνωρίζετε από την επίσημη απάντηση του Οργανισμού στο ερωτηματολόγιο, που υποβάλλατε πριν την δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου.

Προτιμήσατε όμως με τα ως άνω επίμαχα δημοσιεύματα να δημιουργήσετε δυσμενείς εντυπώσεις για το πρόσωπο μου, δημοσιεύοντας και αναπαράγοντας έτσι, κακοήθεις και αμφιβόλου προέλευσης και σκοπιμότητας πληροφορίες από άγνωστες πηγές, που λάβατε για το πρόσωπο μου, θίγοντας καίρια την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου, την τιμή και την υπόληψη μου.

Επαναλαμβάνω δε ότι «ως Διευθυντής του ΦΕΣΤΙΒΑΛ» (μία θέση) διοργανώνω όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αμειβόμενος με ένα μισθό, ο οποίος δεν ξεπερνάει τα νόμιμα όρια, όπως ο νόμος ορίζει. Πιο συγκεκριμένα, ο μηνιαίος μισθός μου καθορίζεται με υπουργική απόφαση, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές μου είναι γύρω στις 3.100 ευρώ (μικτά 4.750 ευρώ) και οι καθαρές ετήσιες αποδοχές μου, δεν ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ. Ποτέ η ετήσια καθαρή αμοιβή μου δεν ανήλθε στο ποσό των 80.000,00 €.

Παρά το γεγονός όμως ότι ενημερωθήκατε για τα παραπάνω επαναλαμβάνετε την κακόβουλη στο πρόσωπο μου συκοφαντική και άκρως υβριστική επίθεση με την ανάρτηση της ίδιας “είδησης” κατ’ επανάληψη στο site “Karfitsa.gr”, αν και γνωρίζετε ήδη από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ότι είναι ψευδής, δημοσιεύοντας ότι: “Πριν αναλάβει πρόεδρος ο Μπουτάρης και διευθυντής ο Εϊπίδης δεν είχε καμία εκκρεμότητα” (εννοείτε το ν.π.ι.δ. “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”), όπως είχε αποκαλύψει σε αναλυτικό ρεπορτάζ της Karfitsa και στους Μελίνα Καραπαναγιωτίδου και Βαγγέλη Στολάκη για τα χρέη του  θεσμού στο δημόσιο “.

Τέλος στη σελίδα 27η του αυτού φύλλου της εφημερίδας “Karfitsa” της 2ας Νοεμβρίου 2013, που αναρτήσατε και στο διαδίκτυο την 3-11-2013, δημοσιεύετε με ειδικά τονισμένο περίγραμμα και τίτλο «Ανεπάρκεια Εϊπίδη» περικοπές επιστολής – λιβελογραφήματος κάποιου κυρίου Αιμίλιου Μιχαηλίδη που βρίθει ανακριβειών, ασύστολων ψευδών προσβλητικών και συκοφαντικών εκφράσεων και ύβρεων για το πρόσωπο μου , που υπερακοντίζουν την έννοια ακόμη και της αυστηρής κριτικής ή της δυσμενούς κρίσης. Επειδή με τα όσα δυσφημιστικά , εξυβριστικά , ψευδή και συκοφαντικά για το πρόσωπο μου αναφέρετε, ενώ έχετε γνώση της αναλήθειάς τους, στα επίμαχα δημοσιεύματα στην εφημερίδας “Karfitsa” και στο site “Karfitsa.gr”, θίξατε και προσβάλλατε την τιμή και την υπόληψη μου με σαφή αντίκτυπο στον επιτυχημένο και διεθνώς αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό Οργανισμό της πόλης, αλλά και της χώρας του οποίου είμαι Διευθυντής,

Επειδή το δικαιολογημένο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου, του οποίου καθήκον είναι να ελέγχει και επικρίνει τις πράξεις των ασκούντων έργο δημοσίου ενδιαφέροντος, δεν καλύπτεται από τα δημοσιεύματα σας, διότι εν γνώσει σας και με πρόθεση σας βρίθουν αναληθειών και είναι συκοφαντικά.

Επειδή ταυτόχρονα η αναπαραγωγή στο φύλλο της εφημερίδας σας της 2ας-11-2013 της επιστολής του κ. Α. Μιχαηλίδη που εμπεριέχει πλήθος συκοφαντικών, προσβλητικών και σαφώς ανεξακρίβωτων ισχυρισμών για το πρόσωπο μου, έλαβε χώρα με μοναδικό σκοπό την κατασυκοφάντηση μου και την προσβολή της τιμής και της υπόληψης μου.

Επειδή χρησιμοποιώντας τον τύπο ως όργανο με την δημοσίευση των συγκεκριμένων άρθρων προκύπτει σαφής σκοπός εξύβρισης και συκοφάντησης μου, δηλαδή σκοπός που κατευθύνεται ειδικώς στην προσβολή της τιμής και της υπόληψης μου, η δε διατύπωση των άνω προσβλητικών εκφράσεων και λέξεων υπερβαίνει το αναγκαίο και επιβαλλόμενο για την ικανοποίηση του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος για την ενημέρωση του κοινού μέτρο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την ρητή επιφύλαξη της διεκδίκησης κάθε νομίμου δικαιώματος μου ενώπιον των Αστικών και Ποινικών Δικαστηρίων

ΖΗΤΩ: Να δημοσιεύσετε στο φύλλο της εφημερίδας σας, που θα εκδοθεί την 21η Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Σάββατο, ή άλλως την 28η  Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Σάββατο, δήλωση αποκατάστασης της τιμής και υπόληψης μου, που θίξατε βάναυσα και με απολύτως συκοφαντική διάθεση, αναδημοσιεύοντας σχετικό άρθρο στις ίδιες σελίδες της εφημερίδας σας, το οποίο να αναρτήσετε και στο site σας στο διαδίκτυο, αποκαθιστώντας την αλήθεια για το πρόσωπο και το έργο μου.

Σχόλια Εφημερίδας

1) Διερωτώμεθα   ποιες  είναι  οι τεράστιες διαφορές μεταξύ των παραδοχών του κ. Εϊπίδη  και των δημοσιευμάτων.  Γι’ αυτό  ο αναγνώστης (τηρώντας πιστά τους όρους της δεοντολογίας) μπορεί αναγιγνώσκοντας τα δύο κείμενα να σχηματίσει πλήρη άποψη.

2) Αλίμονο κ. Εϊπίδη εάν η δημοσιογραφική έρευνα σταματούσε στις «επίσημες απαντήσεις» των επισήμων οργάνων!!! Δεν θα ήταν έρευνα αλλά διαφημιστική προβολή. Θα κινδυνεύαμε και με καταβολή  Αγγελιόσημου.

3) Οι αξιολογικές  κρίσεις περί χρηστής  διοίκησης επιτυχημένων ή αποτυχημένων διευθυντών  ή  φεστιβάλ  ή θεσμών είναι δικαίωμά μας , όπως και του κάθε πολίτη,  προφανώς  δε  και δεν θα  μας  υπαγορεύσει κανένας  την έκφραση περί αυτών.

4) Αλήθεια δημιουργήθηκαν χρέη επί θητείας σας; Ποια; Προς ποιους; Και σε τι ποσά:  Απαντήστε, θα  τα  δημοσιεύσουμε.

5) Οι  40.000 ευρώ  που διατείνεστε  ότι είναι η αμοιβή σας είναι «καθαρές αποδοχές». Δεν  γνωρίζετε  άραγε ότι ως αποδοχές νοούνται οι  μικτές που  φθάνουν στο ύψος των   60.000 ευρώ; Παίρνετε από άλλες δημόσιες πηγές ή  χρηματοδοτούμενα από το  δημόσιο ιδρύματα  άλλες αμοιβές  ή τις  συνεδριάσεις  των οργάνων;

«Πάντως δεν θα κλάψουμε στην εποχή των 586,08 ευρώ (μικτά) για εργαζόμενο που έχει 4.750 ευρώ  μηνιαίως αποδοχές»!!!

Τέλος, η εφημερίδα μας θα συνεχίσει με προσήλωση στην αλήθεια την έρευνα. Αυτήν κανείς δεν θα την εμποδίσει.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Karfitsa

 

#Tags: Karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.