, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Aς τα πάρει… ο Θερμαϊκός

DSC_0001
photo: Σ. Αυγητίδης  e-photopress.blogspot.gr

  •   Κουίζ: Ποιος δήμαρχος, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, έχει «κλείσει» να φύγει διακοπές την 1η Σεπτεμβρίου και να γυρίσει 20 ημέρες μετά; Όπως λέει και ο ίδιος «δεν θέλω με τίποτα να ζήσω την εγκατάσταση του νέου δημάρχου στο γραφείο μου. Καλύτερα να λείπω και να μην δω τίποτα…».
  •  Δεν έχουν αφήσει πανηγύρι για πανηγύρι οι αιρετοί του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν δεν χάνουν χορό και φαγοπότι. Όπως λένε και οι ίδιοι, οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τους δουν οι ψηφοφόροι τους και να ανταλλάξουν δυο-τρεις κουβέντες μαζί τους. Τώρα πότε ακριβώς τις λένε δεν κατάλαβα… Με το σουβλάκι στο χέρι ή… χορεύοντας τσάμικο;
  •  Άφαντοι παραμένουν τον τελευταίο καιρό οι δήμαρχοι και οι συνεργάτες τους, οι οποίοι δε κατάφεραν να επανεκλεγούν. Οι βόλτες και οι εμφανίσεις έχουν ελαττωθεί ενώ ορισμένοι αιρετοί δεν πατάνε ούτε το πόδι τους στο δημαρχείο. «Τα έβαλαν όλα στον αυτόματο πιλότο. Δεν τους νοιάζει τίποτα», μου είπε νεοεκλεγείς δήμαρχος, ο οποίος αναζητά τον απερχόμενο δήμαρχο για μια εθιμοτυπική συνάντηση από την επομένη των εκλογών.
  • «Φροντίζουμε το συντριβάνι, είναι καθαρό και όποιος θέλει μπορεί να δροσίζεται με όποιον τρόπο επιθυμεί», απάντησε ο δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών αναφερόμενος στο περιστατικό με την νεαρή ξανθιά κοπέλα, η οποία αποφάσισε να κρατήσει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και να βουτήξει στο συντριβάνι της πλατείας που βρίσκεται στο δήμο Νεάπολης- Συκεών. Μέρα μεσημέρι το 20χρονο μοντέλο γδύθηκε στη μέση του δρόμου και έκανε την βουτιά της προκαλώντας την έκπληξη των περαστικών αλλά μάλλον όχι της δημοτικής αρχής…
  • Κουίζ: Σε ποιο δήμο της Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Διαβούλευσης έχει διακοσμητικό ρόλο και δεν έχει συνεδριάσει σχεδόν ποτέ;
  • Δεν θα κάνει διακοπές φέτος ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, ο οποίος έχει ξεκινήσει τον αγώνα του για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δεν έχει, όπως λέει και ο ίδιος σε συνεργάτες και φίλους, ούτε μια μέρα για χάσιμο. Μάλιστα, φρόντισε οι εργαζόμενοι στο γραφείο του στο δήμο να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες μέσα στον Ιούνιο και αρχές Ιουλίου, ώστε τον Αύγουστο να είναι όλοι στα πόστα τους!
  •  Κουίζ: Ποιος νεοεκλεγείς δήμαρχος θεωρεί τις διακοπές… χάσιμο χρόνου; Μάλιστα, όπως μαθαίνω, έχει να κάνει διακοπές από τότε που τα παιδιά του ήταν… μωρά!
  •  Μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα επιστρέψει στη θέση του ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος έχει φύγει ήδη για διακοπές με την οικογένειά του. Ο ίδιος βέβαια πριν αποχωριστεί το γραφείο του φρόντισε να μην αφήσει καμία εκκρεμότητα, ώστε η απουσία του να μην γίνει ιδιαίτερα αισθητή!
  •  Στην Τήνο βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λαγκαδά με τη σύζυγό του και δεν έχασαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας της Τήνου, όπως μας ενημέρωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook η σύζυγος του κ. Καραγιάννη.