07:02, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Ας τα πάρει ο Θερμαϊκός…

THERMAIKOS
 
Της Χρύσας Κυριακού / φωτο Σάββας Αυγητίδης
       Την 31η Αυγούστου επέλεξαν οι περισσότεροι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις τελετές ορκωμοσίας των νέων διοικήσεων.
       Κουίζ: Σε ποιο δήμο του νομού Θεσσαλονίκης η ιδιαιτέρα γραμματέας του δημάρχου δέχθηκε παρατήρηση για το «προκλητικό» ντύσιμό της; Η εν λόγω κυρία πήγαινε καθημερινά στο γραφείο με φούστα σούπερ μίνι και πολύ βαθύ ντεκολτέ… αμφίεση που δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση στο χώρο…
       «Ο κλέφτης και ο ψεύτης» λέει ο θυμόσοφος λαός τον πρώτο χρόνο χαίρονται και μάλλον δεν έχουν άδικο! Έτσι και στην περίπτωσή μας ο εκλεγμένος χάρηκε το καλοκαίρι του, δεν παρέλειψε μάλιστα να μας ενημερώνει πως περνά καλά μέσω facebook, και τώρα ετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Αφού πήρε τον… χρόνο, που ζήτησε και επειδή δεν πλήρωσε διαφημιστές και προμηθευτές με τους οποίους συνεργάστηκε προεκλογικά, αυτοί είναι ένα βήμα πριν τη διεκδίκηση των χρωστούμενων μέσω της δικαστικής οδού.
       Δεν άφησε μέρα που να μην ενημερώσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Ο Γιάννης Καρτάλης παρά το βαρύ πρόγραμμά του, βρήκε λίγες ώρες για να χαρεί τη θάλασσα με καλούς του φίλους και συνεργάτες και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να ποστάρει μερικές φωτογραφίες!
       Στη Σκάλα Φούρκας πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Θεοδώρα. Ο πρόεδρος, όπως είπε σε φίλους και γνωστούς, είχε πολύ μεγάλη ανάγκη από ξεκούραση και χαλάρωση, καθώς τον περιμένει δύσκολος χειμώνας τόσο στον ΦΟΔΣΑ όσο και στο δήμο, όπου κατά πάσα πιθανότητα, θα ανανεώσει τη θητεία του στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
       Μόλις μια ημέρα έλειψε από τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου επέλεξε την ημέρα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος να επισκεφθεί τη Χαλκιδική και επέστρεψε άμεσα στο δημαρχείο. Σύμφωνα μάλιστα με στενούς του συνεργάτες ο δήμαρχος καθόταν μέχρι αργά στο γραφείο του καθώς εκτός του προγραμματισμού των 100 πρώτων ημερών της νέας του θητείας, δουλεύει σκληρά και για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Μακεδονίας, όπου, κατά πολλούς, θεωρείται φαβορί!
       Ολιγοήμερες διακοπές και για τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη, ο οποίος απέδρασε με την οικογένειά του στο εξοχικό του σπίτι στον Μαρμαρά Χαλκιδικής. Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επέστρεψε ανανεωμένος και έπιασε αμέσως δουλειά ώστε, έως το τέλος του μήνα, να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της νέας θητείας. Ο ίδιος είχε δηλώσει στην Karfitsa ότι πολύ πριν τις διακοπές του είχε μεριμνήσει και το πρόγραμμα ήταν σχεδόν έτοιμο ενώ έλειπαν μόνο οι… τελευταίες πινελιές!
       Σε αναζήτηση δουλειάς βρίσκονται δήμαρχοι οι οποίοι στις πρόσφατες εκλογές δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Όπως μαθαίνω ορισμένοι έχουν βάλει δικούς τους ανθρώπους να βολιδοσκοπήσουν νεοεκλεγμένους δημάρχους για μια θεσούλα στο δήμο…
       Κουίζ: Σε ποιο δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης πρόκειται να δημιουργηθεί νέα παράταξη, η οποία θα διεκδικήσει το δήμο μετά το πέρας της πενταετίας που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα; Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα πρώτα ραντεβού μεταξύ πολιτευτών, δημοτικών συμβούλων αλλά και πρώην αντιδημάρχων και το μόνο που μένει είναι το ποιος θα τεθεί επικεφαλής της όλης προσπάθειας!
        SMS: Καλό θα ήταν ορισμένοι αιρετοί αλλά και οι στενοί τους συνεργάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις φωτογραφίες που ποστάρουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook… γιατί δεν είναι ό,τι καλύτερο μετά τις… παρατηρήσεις να τις «αποσύρουν»!
       Με καθυστέρηση μιας… θητείας, ο δήμος Θεσσαλονίκης κάνει πραγματικότητα την υπόσχεση του κυρ Γιάννη για ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών δωρεάν ασύρματης δικτύωσης (Wi-Fi hotspots) σε 16 περιοχές, οι περισσότερες κεντρικά και ανατολικά! Το… έργο* ήταν να παραδοθεί την πρώτη θητεία της σημερινής διοίκησης, όπως θυμούνται οι Θεσσαλονικείς – αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ κε αντιδήμαρχε Χασδάι Καπόν! (*Tο έργο δεν είναι… ακριβώς του δήμου, αφού υλοποιείται από τις εταιρείες HCN και Hellas Online οι οποίες προσφέρουν… δωρεάν την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του, ύστερα από αποδοχή της σχετικής δωρεάς από το δήμο!)  

ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ