, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Φόβοι για… αντίποινα της Χρυσής Αυγής!

Για την σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναφέρεται η Wall Street Journal, η οποία παράλληλα αναφερόμενη στα οφέλη που θα αποκομίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, τα χαρακτηρίζει «προσωρινά».

Σε δημοσίευμα της, η WSJ επισημαίνει πως η σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγης, είναι «μια αναγκαία βοήθεια για την εύθραυστη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ωστόσο μπορεί να είναι προσωρινή εάν τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία πυροδότησαν την άνοδο της Χ.Α. -ανεργία, διαφθορά και υπό κατάρρευση δημόσιες υπηρεσίες- δεν επιλυθούν από μια κυβέρνηση την οποία δεν υποστηρίζουν και πολλοί από τους Ελληνες. Και η επίλυση αυτών των ζητημάτων μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, η Wall Street Journal εκφράζει και τους φόβους της για πιθανά αντίποινα των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης σημειώνοντας: «Υπάρχουν φόβοι πως οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν συλληφθεί, θα οργανώσουν επιθέσεις για αντίποινα ή βίαιες διαμαρτυρίες στις επόμενες ημέρες, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενέργειες. Οι αναλυτές λένε ότι νέες βιαιοπραγίες μπορεί να γυρίσουν ”μπούμερανγκ” στην οργάνωση», τονίζει το άρθρο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.