, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Γλίτωσε από… "εφημεριακό κραχ" το Νοσοκομείο Πολυγύρου!

Πολύγυρος
Κανονικά θα συνεχιστούν οι εφημερίες του Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ύστερα από την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την πληρωμή των γιατρών που μετακινούνται από τα Κέντρα Υγείας του νομού, εξαιτίας των ελλείψεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή της κατάρρευσης του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως είχε προειδοποιήσει ο ιατρικός κόσμος σε συνέντευξη Τύπου προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα δυναμικές κινητοποιήσεις. (θυμηθείτε εδώ). Την Πέμπτη απεστάλη σχετικό έγγραφο από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης στη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Ειδικότερα, η απόφαση «Τροποποίηση Απόφασης με αριθμ.πρωτ.19238/21-6-2016 και με θέμα την ένταξη στο πρόγραμμα εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής των Ιατρών των ΠΕΔΥ-Κέντρων Υγείας Παλαιοχωρίου, Αγίου Νικολάου, Κασσανδρείας και ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Νέων Μουδανιών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2016” αναφέρει: «Τροποποιούμε την Απόφασή μας με αριθμ.πρωτ.19238/21-6-2016, με θέμα την ένταξη ιατρών του ΠΕΔΥ-Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου, ΠΕΔΥ-Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, ΠΕΔΥ-Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας και ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Νέων Μουδανιών, στο πρόγραμμα εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2016, ως προς το σκέλος της πληρωμής δαπανών των εφημεριών και ορίζουμε φορέα πληρωμής, την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης. Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθμ.πρωτ.19238/21-6-2016 Απόφασή μας».
«Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου» σχολίασε στο halkidikifocus.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής Ναταλία Κεσίδου. Η ίδια γνωστοποίησε ότι θα ανασταλεί κάθε μορφής κινητοποίηση που είχε προαναγγελθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Οι προηγούμενες παρεμβάσεις των συλλογικών οργάνων των γιατρών ήταν το έσχατο μέτρο άσκησης πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς ώστε να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα με αρνητικές συνέπειες και ανάλογο αντίκτυπο για τους κατοίκους και τους εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής» πρόσθεσε.
Οι υπόλοιπες εφημερίες
Την ίδια ώρα παραμένουν οι σοβαρές εκκρεμότητες για εφημερίες που εκτέλεσαν οι γιατροί τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτες. Όπως ανέφερε η κ. Κεσίδου για όσες οφειλές κινδυνεύουν να παραγραφούν έγινε προσφυγή στη Δικαιοσύνη ενώ για τις πιο πρόσφατες εφημερίες, την υπόθεση έχει αναλάβει η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Λαμπρινή Στεφανίδου ώστε να καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά στους γιατρούς. Η καλοκαιρινή περίοδος οδεύει σταδιακά προς το τέλος της και η έλλειψη παιδίατρου από τις μονάδες του Ε.Σ.Υ. που λειτουργούν στα όρια των Δήμων Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας δεν έχει αντιμετωπιστεί.«Το μοναδικό θετικό γεγονός στην υπόθεση είναι η αποδοχή του διορισμού στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, της επιτυχούσας παιδίατρου σε διαγωνισμό της περιόδου 2010-2011. Σύντομα αναμένεται η σχετική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης» επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η αντίστοιχη διαδικασία για την πρόσληψη παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας, στο πλαίσιο της ίδιας παρελθούσας προκήρυξης, ωστόσο ακόμη το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει / πηγή www.halkidikifocus.gr