, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Η Κ. Περιστέρη το ήξερε από το…2007!

 

ΦΩΤΟ www.e-photopress.blogspot.com
ΦΩΤΟ www.e-photopress.blogspot.com

Όπως αποκαλύπτει ο Δημήτρης Γαρούφας   π. προέδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η αρχαιολόγος Κ.Περιστέρη είχε προβλέψει, βάσει των ερευνών της, ότι ολόκληρη η Ελλάδα θα μιλάει σύντομα για την ανακάλυψη του τύμβου Καστά! Χαρακτηριστικά γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο  fb μια μαρτυρία που θα συζητηθεί: 
” Toν Οκτώβριο του 2007 ήμουν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και φιλοξενούσαμε στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία του Δικηγορικού συλλόγου Πάφου. Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους πήγα μια μέρα στο χωριό μου την Αμφίπολη για να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό Μουσείο. Είχα ενημερώσει την Εφορο αρχαιοτήτων κ.Κ.Περιστέρη για την επίσκεψη και έκανε την ξενάγηση η ίδια…Στο τέλος έδειξε στους επισκέπτες τον λόφο του… “Καστά” όπου βρίσκεται ο τύμβος και με χιούμορ τους είπε: όταν σε μερικά χρόνια θα μιλά όλη η Ελλάδα για την Αμφίπολη εσείς θα μπορείτε να πείτε ότι έχετε πάει….
Μου το θύμισε ο αγαπητός φίλος Γιάννης Παπαζαχαρίας πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Πάφου και το αναφέρω..υπενθυμίζοντας πάντα ότι η κ.Περιστέρη λέει πάντα λιγότερα από όσα ξέρει…”
Tην ίδια ώρα, ο κ Γαρούφας σημειώνει οτι εχει πενταπλασιασθεί ο αριθμός των επισκεπτών στην Αμφίπολη αλλά “δυστυχώς το αρχαιολογικό Μουσείο και οι αρχαιολογικοί χώροι ελλείψει προσωπικού… κλείνουν στις 3μ.μ. με αποτέλεσμα όσοι πηγαίνουν απόγευμα (αρκετοί από το εξωτερικό) να μην εξυπηρετούνται και να διαμαρτύρονται…Μήπως θα έπρεπε το Υπουργείο Πολιτισμού να επιληφθεί του θέματος;” φωτο www.e-photopress.blogspot.com 
www.e-photopress.blogspot.com  /  ΑΜΦΙΠΟΛΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
www.e-photopress.blogspot.com / ΑΜΦΙΠΟΛΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ