, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Η KARFITSA κυνηγάει Pokemon μαζί με εκατοντάδες Θεσσαλονικείς (ΦΩΤΟ)

pokemon
Της Φιλίππα Βλαστού
Στο διαδικτυακό κάλεσμα που είχε ανακοινωθεί προ ημερών για το πρώτο οργανωμένο Pokemon Go Night Tour  στον Λευκό Πύργο… ανταποκρίθηκαν Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ όμως οι περισσότεροι παίκτες-trainers μεταφέρθηκαν στο πάρκο απέναντι από την ΧΑΝΘ (στο άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη) γιατί όπως εξήγησαν στο karfitsa.gr «ενεργοποιήθηκε το Lure module και έχει ως αποτέλεσμα… το σημείο εδώ να έχει προσελκύσει πάρα πολλά pokemon, συγκριτικά με τον Λευκό Πύργο». Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι αρκετοί εκπαιδευτές pokemon είχαν μαζί τους φορητούς φορτιστές καθώς όπως  σχολίασαν… «εκτός από τα πολλά MB η  εφαρμογή αδειάζει γρήγορα την μπαταρία του κινητού».
Pokemon… το γυμναστήριο των νέων;
Το Pokemon Go έχει αποκτήσει μέσα σε λίγες μέρες εκατομμύρια παίκτες και έχει γίνει παγκόσμια εμμονή. Προς τι όμως ο τόσος ντόρος…; Η Ευαγγελία, 23 ετών, ήταν μια από τους trainers που βρέθηκαν χθες στο κέντρο της πόλης και εξήγησε ότι «είναι το πρώτο παιχνίδι που παίζεται σε εξωτερικό χώρο. Και άλλα άτομα παίζουν ηλεκτρονικά αλλά επειδή είναι μέσα σε κλειστούς χώρους δεν τα βλέπουν, οπότε δεν τα σχολιάζουν! Το Pokemon Go απλά σε βγάζει έξω». Αρκετοί ισχυρίζονται ότι το Pokemon Go είναι «ένας τρόπος γυμναστικής, αφού για να βρεις pokemon πρέπει να πας σε νέα μέρη κυρίως περπατώντας. Εγώ μέσα σε τρεις μέρες έχω περπατήσει 18 χιλιόμετρα περίπου», λέει ο Συμεών, ο οποίος παίζει τις τελευταίες μέρες φανατικά το παιχνίδι διότι… «έχει συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν, δηλαδή την νοσταλγία και τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων μέσα στις οποίες βρίσκονται και τα Pokemon και με το παρόν που είναι η τεχνολογία».
Pokemon Go, Virtual Reality και εξέλιξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών
«Είναι η αρχή μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών παιχνιδιών το Pokemon Go», υπογράμμισε ο Θανάσης, 27 ετών… «έχω ακούσει ότι ήδη υπάρχουν προπαραγγελίες για βραχιόλια τα οποία θα συνδέονται με το παιχνίδι, θα σε ειδοποιεί μόλις βρει κάποιο pokemon κοντά σου και θα μπορείς έτσι να το «πιάνεις» και γυαλιά VR(εικονικής πραγματικότητας) τα οποία θα δημιουργούν ένα ακόμα πιο αληθοφανές περιβάλλον ανάμεσα στον παίκτη και στο παιχνίδι». Ωστόσο και ο Θοδωρής, 16 ετών θεωρεί ότι «το Pokemon GO είναι η αρχή του μέλλοντος για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το λεγόμενο argumented reality!».
«Βλέπω τη Θεσσαλονίκη μέσα από το κυνήγι pokemon»
Ο Δαυίδ, 29 ετών, ήρθε χθες από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για διακοπές και «με το που έφτασα ήρθα κατευθείαν στο κυνήγι για pokemon. Ουσιαστικά βλέπω την πόλη μέσα από το κυνήγι, γιατί έχουμε γυρίσει το κέντρο για να βρούμε pokemon. Θεωρώ πως είναι πολύ διασκεδαστικό». Άλλωστε, «το παιχνίδι μπορείς να το παίξεις σε κάθε γωνιά του κόσμου», περιέγραψε ο Γιώργος,28 ετών, και τόνισε ότι ο λόγος που κατέβασε την εφαρμογή είναι «η ανάμνηση και η νοσταλγία των παιδικών χρόνων».
Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι «βλέπω κάποια μικρά παιδιά που παίζουν φανατικά και έχουν μπερδέψει την εικονική πραγματικότητα με την πραγματική ζωή. Τα βλέπω που πάνε να χαϊδέψουν τα pokemon!». Να σημειωθεί ότι το ομαδικό κυνήγι Pokemon στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.
Δείτε το φωτορεπορτάζ παρακάτω:
pokemon pokemon DSC_0159 pokemon pokemon pokemon kinito pokemonpokemon pokemon pokemonpokemon-thess1 pokemonpokemon-thess2