fbpx

, Κυριακή
09 Φεβρουαρίου 2025

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη μέσα στους κορυφαίους προορισμούς για το New York Times!

Θεσσαλονίκη, φωτο Σάββας Αυγητίδης
“Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» είναι ο υπότιτλος των Τάιμς που ‘αναγορεύει’ τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό…”
—-
H Τάιμς της Νέας Υόρκης κατάρτισε μια λίστα με τα 52 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2016 βάζοντας στην πρώτη θέση, στο νούμερο 1, την πόλη του Μεξικού. Προηγήθηκε ‘brainstorming’ όπου μια μεγάλη ομάδα συνεργατών δημοσιογράφων κατέθεσε τις απόψεις της για τους-κατά τη γνώμη τους- συναρπαστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της νέας χρονιάς.
«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» είναι ο υπότιτλος των Τάιμς που ‘αναγορεύει’ τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο νούμερο 47, ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι (46) και στη Μάρφα του Τέξας (48), με κοντινότερο γαστρονομικό αντίπαλο το Τσεσμέ της γειτονικής Τουρκίας που βρίσκεται στο νούμερο 14.
Οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ) με τον άφθονο φοιτητόκοσμο, αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με έναν ασυνήθιστο τρόπο, γράφει η εφημερίδα. Άνοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα» κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές… ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ / WWW.E-PHOTOPRESS.BLOGSPOT.COM
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΘεσσαλονίκη φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΘεσσαλονίκη, φωτο Σάββας Αυγητίδηςθεσσαλονικη-Σαββας ΑυγητιδηςΘεσσαλονίκη /  φωτο Σ. ΑυγητίδηςΝέα Παραλία ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣπαραλία φωτο Σάββας ΑυγητιδηςΠΑΡΑΛΙΑ / ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣπαλιά παραλία / φωτο Σάββας Αυγητίδης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, φωτο Σάββας Αυγητίδης
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.