06:09, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Καταγγελία σοκ: Υπάρχει υπουργός με πλαστό πτυχίο!

mpalasopoulos

Για την καταγγελία του ότι υπάρχει υπουργός με πλαστό πτυχίο μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑΘέμης Μπαλασόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο στο ΒΗΜΑ FM.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς, υπάρχει μέλος του υπουργικού συμβουλίου (με πλαστό πτυχίο). Έχει συζητηθεί όταν εμείς ήμασταν στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Έλεγαν ότι υπάρχει κομματικό, τότε, στέλεχος, το οποίο δεν έχει αποκτήσει το πτυχίο που φέρει… Δεν μπορώ να το πω ποιος είναι», ενώ συνεχίζει λέγοντας: «Εννοείται ότι δεν μπορώ. Απ’ ό,τι μας ενημέρωναν τότε στελέχη – και δεν θέλω να πω ποια, αν είναι του συνδικαλιστικού, των γυναικών, των επιστημόνων ή των μηχανικών… Δεν πίναμε καφέ και μας το έλεγαν, αλλά υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες. Δεν το είχαμε εξακριβώσει, αλλά στις συζητήσεις που γίνονταν στα κομματικά όργανα τότε, υπήρχε καταγγελία από διάφορα στελέχη του συγκεκριμένου κομματικού χώρου που έλεγαν «φτάνει πια μ’ αυτές τις καταστάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Μπαλασόπουλος τονίζει ότι: «Εγώ είπα πολύ καλά κάτι, στο πλαίσιο όλων αυτών που το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα θέλουν να συκοφαντήσουν και να απαξιώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους και αν θέλουν να κάνουν κάθαρση, μπορεί π.χ. αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός να πει «φέρτε μου όλοι εσείς τα πτυχία σας να κάνουμε έναν έλεγχο». Πρώτα ξεκινά η κάθαρση από τα του οίκου μας… Καθένας που θεωρεί ότι φωτογραφίζεται ή θίγεται μπορεί να βγει… Στο πλαίσιο των κομματικών διαδικασιών, επαναλαμβάνω, γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα. Αλλά τα κουκουλώναμε!».

Τέλος, ο κ. Μπαλασόπουλος σημειώνει ότι: «Όχι (δεν έχω εξακριβώσει την καταγγελία). Το έχω διαπιστώσει μέσα από τις συζητήσεις ότι γινόταν έντονη κουβέντα. Αν είχα στοιχείο στα χέρια μου, θα το είχα βγάλει ότι κάποιος δεν σπούδασε εκείνη την περίοδο και δεν είχε πτυχίο. Θα πήγαινα στον εισαγγελέα. Δεν έχω, όμως, στοιχεία. Αν είχα, θα είχα πάει».