, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Κόκκινο «άκυρο» στον κυρ Γιάννη

kne-grothiaΔε φαίνεται να συγκινείται η ΚΝΕ από την ανάληψη της διοργάνωσης της «Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας 2014» από το δήμο Θεσσαλονίκης, κάτι που αποτυπώθηκε περίτρανα στην (αρνητική) απαντητική επιστολή της νεολαίας του ΚΚΕ στην πρόσκληση της διοίκησης Μπουτάρη στις πολιτικές νεολαίες.

«Δεν  χάνει καθόλου χρόνο από ότι φαίνεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης για να προετοιμάσει τις φιέστες. Πρόκειται για άλλη μια δράση προπαγάνδας υπέρ της ΕΕ. Είναι προκλητικό να υπερασπίζεσαι την ΕΕ, ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη, που εξαιτίας της πολιτικής της αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων αν δεν είναι άνεργοι, εργάζονται ανασφάλιστοι και με μισθούς πείνας, με άθλιες εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα, που χτυπιούνται τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, που τα νέα ζευγάρια πασχίζουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ,όπου τα όνειρα των νέων καλύπτονται από τον ζόφο της πολιτικής τους», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η ΚΝΕ και προσθέτει:

«Αντιθέτως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι καθόλου βιαστικός στο να μεριμνήσει για τους εκατοντάδες απλήρωτους νέους που δουλεύουν στα 5μηνα προγράμματα, ούτε βιάζεται φυσικά στο να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την ανακούφιση των ανέργων νέων που ξεπερνάνε το 50% στην Θεσσαλονίκη, ούτε βέβαια για οποιαδήποτε άλλο πρόβλημα της νεολαίας της πόλης. Από την άλλη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και τα υπουργεία έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων, στη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, της «ελαστικής ζωής». Μπαίνουν μπροστά ακόμη και στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας όπως έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που ζήτησε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την είσοδο των επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο».