fbpx

, Τρίτη
16 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Με ποια πρόσωπα θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του ο Τζιτζικώστας;

perifereiaΤη στρατηγική που θα ακολουθήσει ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου ανέλυσε σε μέλη της παράταξής του ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε σημερινή συνάντηση που είχε με τους περιφερειακούς του συμβούλους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στο έργο της σημερινής διοίκησης της Β. Όλγας 198 και αποκάλυψε πως το ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών θα στελεχωθεί από πρόσωπα της κοινωνίας μακριά από κομματικές ταμπέλες.

“Σας ευχαριστώ για τη στάση και τον αγώνα σας όλο αυτό το διάστημα. Αποτέλεσε ένα δείγμα της αξιοπρέπειας αυτής της ομάδας. Διανύσαμε μια δύσκολη τριετία. Πολλοί επιχείρησαν να μας στιγματίσουν, εκμεταλλευόμενοι συγκυριακές καταστάσεις και πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Σύντομα διαψεύστηκαν.

Δεν έμειναν στίγματα στην παράταξή μας. Αντίθετα βγήκαμε πιο δυνατοί. Βγήκαμε, από τις δύσκολες δοκιμασίες, πιο ενωμένοι. Αυτό είναι και το δείγμα της δυναμικής που κουβαλάει αυτή η ομάδα, του ήθους, της εργατικότητας, της αξιοπρέπειας και της διαφάνειας.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους, για τη στήριξή σας και τη συνεργασία σας από την πρώτη κιόλας μέρα. Αποδείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα που νικάει.

Είμαστε μια γροθιά. Είμαστε μια ομάδα που παράγει έργο χρήσιμο για τη δοκιμαζόμενη κοινωνία” τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “Το έργο μας πλέον είναι ορατό σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και μπορούμε να περηφανευόμαστε γι’ αυτό, όπως και για τη συνέπεια σε χρονοδιαγράμματα και διαχείριση των πολύτιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στις υπηρεσίες, όπου καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε και να εξυπηρετούμε τον πολίτη παρά τις αντιξοότητες στο προσωπικό και τις επαναλαμβανόμενες περικοπές. Σήμερα, με έναν προϋπολογισμό περιορισμένο κατά 70% η προσπάθεια μπορεί να χαρακτηριστεί και τιτάνια.

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια γιατί στην πράξη αποδεικνύετε και αποδεικνύουμε και ως ομάδα ότι είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας.

Αφουγκραζόμαστε τους πολίτες, γνωρίζουμε τις ανάγκες, ξεπερνούμε εμπόδια, δουλεύουμε και φέρνουμε ουσιαστικές λύσεις.

Μπροστά μας έχουμε μια σημαντική πενταετία.

Μια πενταετία, στην οποία θα κριθεί το μέλλον και η πορεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Και μπορεί οι καταστάσεις να είναι δύσκολες όμως έχουμε όπλα για να παλέψουμε και να τα καταφέρουμε. Έχουμε τη διοικητική εμπειρία και αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ένα από τα σημαντικότερα αυτά όπλα θα είναι τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, που θα διαμορφώσουμε εμείς.

Είμαστε πέντε μήνες πριν τις εκλογές. Σ’ αυτές τις εκλογές καλούμαστε να κρατήσουμε όρθια την αυτοδιοίκηση. Και πρέπει να κρατήσουμε όρθια την αυτοδιοίκηση όχι μόνο για τον ίδιο το θεσμό, αλλά κυρίως για την κοινωνία και τους συμπολίτες μας.

Οι πολίτες δοκιμάζονται, η ελληνική οικογένεια δεν έχει χρήματα, έχει πολλές ανάγκες και ανυπέρβλητα προβλήματα. Κι εμείς έχουμε χρέος να είμαστε δίπλα τους. Να προσπαθήσουμε στη μεταμνημονιακή εποχή να εμπνεύσουμε, να βοηθήσουμε, να δημιουργήσουμε και να χτίσουμε, για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, που δοκιμάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Η αποκατάσταση των κοινωνικών δομών.

Είναι προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη η αλληλεγγύη. Οι εκλογές θα γίνουν στις 18 και 25 Μαΐου. Ο δεύτερος γύρος –αν υπάρξει- συμπίπτει με τις ευρωεκλογές. Θα είμαστε έτοιμοι από νωρίς γι’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Σχεδιαστικά, οργανωτικά, σε όλα τα επίπεδα και ασφαλώς και σε θέματα ψηφοδελτίων.

Και θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη γιατί είμαστε η μόνη δύναμη που εγγυάται μια ασφαλή πορεία ανάκαμψης για την Κεντρική Μακεδονία στα πρώτα μεταμνημονιακά χρόνια.

Πολλοί, άξιοι και ικανοί, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, θέλουν να σταθούν δίπλα μας, να συμμετέχουν στο συνδυασμό μας και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Είναι άτομα από όλους τους χώρους της κοινωνίας, χωρίς κομματικές ταμπέλες.

Εκλεκτά μέλη της κοινωνίας μαζί με τα οποία θα είμαστε όλοι, πραγματικά χαρούμενοι να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα μας στις εκλογές.

Θέλω να το ξεκαθαρίσω, οι συνεργασίες και οι συμπράξεις που θα γίνουν, θα είναι σε επίπεδο προσώπων, σε επίπεδο κοινωνίας, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση σε επίπεδο κομμάτων.

Θα είναι με βάση την ικανότητα και τη θέληση για προσφορά.

Θα είμαστε λοιπόν, ένα καθαρά αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο και μέχρι την κατάθεση του νέου συνδυασμού, όλοι κρίνονται καθημερινά” κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας. 

 

Β. Στολ. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.