, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Mέχρι τέλος Αυγούστου οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική

 
Το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας χρησιμοποιεί για τις Αεροδιακομιδές ελικόπτερο μεταφοράς προσωπικού (συντονιστικό/διασωστικό ΒΚ227 του Πυροσβεστικού Σώματος), στελεχωμένο από γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ. Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου οι Αεροδιακομιδές θα γίνονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή.

Αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ χρειάστηκε την περασμένη Κυριακή ένας άνδρας από την Κασσάνδρα προς νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας είχε αρχικά μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΚΑΒ, το οποίο ωστόσο από την προηγούμενη εβδομάδα εφαρμόζει και στη Χαλκιδική ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο για τη σύνδεση της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την αντίστοιχη Νοσοκομειακή κάλυψη, μέσω ειδικών Αεροδιακομιδών. Το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό από τη Χαλκιδική που μεταφέρεται με Aεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταφέρθηκε ένας τραυματίας από τροχαίο.

Το ΕΚΑΒ χρησιμοποιεί για τις Αεροδιακομιδές ελικόπτερο μεταφοράς προσωπικού (συντονιστικό/διασωστικό ΒΚ227 του Πυροσβεστικού Σώματος), στελεχωμένο από γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ. Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου οι Αεροδιακομιδές θα γίνονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή/halkidikinews.gr