, Παρασκευή
24 Μαρτίου 2023

Ο αχάριστος Τοπάρχης Θεσσαλονίκης και οι όψιμοι υποστηρικτές του

Μαθαίνω ότι ο τοπάρχης δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ζέρβας το τελευταίο διάστημα έχει χάσει την ψυχραιμία του βλέποντας ότι η εφημερίδα Karfitsa κρατάει πλέον ουδέτερη στάση απέναντι του.

Να του θυμίσουμε ότι η εφημερίδα αυτή ήταν που συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να αναδειχθεί δήμαρχος και να απολαμβάνει την καρέκλα του δημάρχου, ένας υποψήφιος ο οποίος μέχρι το Φεβρουάριο του 2019, στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος δεν ξεπερνούσε το 2% κι αυτό μάλιστα ανάμεσα στους κατοίκους του κέντρου της πόλης. Οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς των τεσσάρων διαμερισμάτων τον αγνοούσαν παντελώς.

Μαθαίνω λοιπόν, ότι έχει ξαμολήσει όλους όσους εξουσιάζει με τον άλφα ή βήτα τρόπο καθώς επίσης και τα παπαγαλάκια του στην πιάτσα της πόλης και όπου σταθούν και όπου βρεθούν πετούν λάσπη στο πρόσωπο μου με χαρακτηρισμούς αχαρακτήριστους. Ότι δήθεν τους εκβιάζω και πολλά άλλα κοσμητικά και μειωτικά που είναι ανάξια σχολιασμού. Είχα σκοπό να μην απαντήσω αλλά επειδή βλέπω ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές αυτό έχει γίνει συνήθεια στην αυλή του τοπάρχη Ζέρβα, θα ξεκινήσω την απάντηση μου καταρχάς στο ότι ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος.

Και φαίνεται ότι η δύναμη – που φτάνει στα όρια της κατάχρησης – εξουσίας δημιουργεί τερατογενέσεις. Και κάποιες φορές ο αχάριστος ξεπερνά τα όρια της αγνωμοσύνης και συμπεριφέρεται εχθρικά προς τον ίδιο τον ευεργέτη του. Κι επειδή η σιωπή εκλαμβάνεται από τους αυλικούς του τοπάρχη ως αδυναμία θα θυμίσω ότι αν ο κ. Ζέρβας και η παρέα του που βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο αυτή τη στιγμή το οφείλει πρωτίστως στην εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ.

Βέβαια, σ’ αυτή τη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο. Ακόμη και αν ουδείς μπορεί να απαντήσει στο ρητορικό ερώτημα αν αξίζει σήμερα να ευεργετεί κανείς ανθρώπους από τους οποίους τελικά ενδέχεται να εισπράξει απογοήτευση, πικρία, μίσος ή κακότητα, ένα είναι σίγουρο για τον σημερινό τοπάρχη του δημαρχικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης: Κύριε Ζέρβα, όσο ψηλότερα (νομίζεις) ότι ανεβαίνεις, τόσο χειρότερο θα είναι το πέσιμο… και να θυμίσω σε κάποιους όψιμους αξιωματούχους υποστηρικτές του Ζέρβα ότι με την βοήθεια της ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ κατάφεραν να εκλεγούν με ελάχιστους ψήφους και ότι έχουμε πολλά ράμματα για την γούνα τους. Εις το επανιδείν…

Ν.Κ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA