23:44, Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

Ο λαός τους θέλει με… μικρόφωνο

ÂÅËÃÉÏ - Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ, ËÏÕÊÁÓ ÐÁÐÁÄÇÌÏÓ, ÓÔÇÍ ÓÕÍÏÄÏ ÊÏÑÕÖÇÓ ÔÇÓ ÅÅ ÓÔÉÓ ÂÑÕÎÅËËÅÓ (EUROKINISSI // ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÔÇÓ ÅÕÑÙÐÁÚÊÇÓ ÅÍÙÓÇÓ)

Βρήκαν πρώτα τη δικαιολογία ότι τους θέλουν οι ακροατές και εν συνεχεία υπέγραψαν ακόμη και συμβόλαια. Ο λόγος για τους πολιτικούς που επιδιώκουν (ορισμένοι με το αζημίωτο) να γίνουν δημοσιογράφοι. Όποιο ραδιόφωνο κι αν ανοίξεις τελευταίως ακούς και έναν πολιτικό να μετατρέπεται σε… εκπομπάρχη. Και το σημαντικότερο, εμφανίζονται στους ακροατές και στους ψηφοφόρους τους ότι αναγκάστηκαν να γίνουν ραδιοφωνατζίδες επειδή τους το ζήτησαν επίμονα. Ωσάν να μαζεύτηκαν οι ακροατές των ραδιοφώνων σε μία πλατεία και πραγματοποίησαν ένα είδος διαδήλωσης ζητώντας τους να βγουν στο ραδιόφωνο.

Παλιότερα είχαμε ένα- δύο πολιτικούς που απέκτησαν ραδιοφωνική εκπομπή. Όχι μόνοι τους. Έβαζαν έναν δημοσιογράφο για «κάρφωμα» δήθεν για να τους κάνει ερωτήσεις. Όπως έκανε πριν από χρόνια ο αείμνηστος Ευ. Γιαννόπουλος με τη συμπαθέστατη Αγάπη σε τηλεοπτική εκπομπή. Αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης ήταν από τους πρώτους διδάξαντες στον ρόλο πολιτικού- δημοσιογράφου. Έκανε ραδιοφωνικό σχολιασμό και όχι μόνον. Έλεγα ιστορίες με τον Χαρ. Φλωράκη, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΚΚΕ, περνούσε πολιτικά μηνύματα και έκανε και αναφορές στα βιβλία του. Τον δρόμο που χάραξε ο κ. Ανδρουλάκης ακολούθησαν πολλοί ακόμη, όπως η Λιάνα Καννέλλη του ΚΚΕ, παλιά ραδιοφωνατζού. Είναι και άλλοι, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος του Σχεδίου Β’ που εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά από τα ερτζιανά την Παρασκευή ως σχολιαστής, έχοντας μάλιστα (ως ορίτζιναλ άνθρωπος του ραδιοφώνου) και μουσικό χαλί από κάντρι αμερικανική μουσική. Αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης απέκτησε δική του εκπομπή, που όπως ο ίδιος διαφήμιζε θα αρχίσει από σήμερα, Κυριακή, κάπως «κουτσουρεμένη» λόγω της μετάδοσης της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Καλά, θα πείτε, οι πολιτικοί- σχολιαστές- δημοσιογράφοι θα μας τα λένε τώρα από το ραδιόφωνο και όχι από τη Βουλή; Όχι βεβαίως. Και από το ραδιόφωνο (όσοι έχουν εκπομπή) αλλά και από τη Βουλή. Μόνο που το ραδιόφωνο είναι πιο ασφαλές αφού σπανίως υπάρχει πολικός αντίλογος, κυρίως σε όλους αυτούς που ειδικεύονται στον σχολιασμό. Και συνεχώς πληθύνονται και αυξάνονται στα ερτζιανά οι πολιτικοί, όπως διαβάζουμε στον ΒΗΜΑτοδότη. Ο Θ. Πάγκαλος έχει ήδη αποκτήσει αρκετή ραδιοφωνική εμπειρία αλλά και εμπειρία ως αρθρογράφος σε τέτοιο σημείο που αποκαλεί τους επαγγελματίες δημοσιογράφους… «συναδέλφους». Είναι ακόμη στα στα ραδιόφωνα και οι Γρ. Ψαριανός, ο Π. Τσατσόπουλος, παλαιότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης που τα λέει μία- δυο φορές την εβδομάδα «έξω από τα δόντια». Το θέμα είναι τι ακροαματικότητα έχουν. Δεν θα έχουν; Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, βλέπετε, τους… προσλαμβάνουν, λένε, μόνο και μόνο ως απαίτηση των ακροατών!