fbpx

, Δευτέρα
15 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Όλα όσα συμβαίνουν στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης

✔ Την υποψηφιότητά της για δήμαρχος Λαγκαδά ανακοινώνει η Μαρία – Μαρκέλλα Ταυρίδου, η οποία έχει τεθεί επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Ενεργός Δημότης”. Η παρουσίαση της υποψηφιότητάς της θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11 στην αίθουσα τελετών των Λουτρών Λαγκαδά. Οι πρώτες αντιδράσεις ωστόσο ήρθαν από τον πρώην δήμαρχο Ασσήρου ο οποίος μιλώντας σε τοπικό site εμφανίστηκε απογοητεύμενος και όπως είπε σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην ασχοληθεί ξανά με τα κοινά. Ο πρώην δήμαρχος Ασσήρου πίστευε ότι θα ήταν αυτός που θα ηγούνταν ως υποψήφιος δήμαρχος της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών, όμως την τελευταία στιγμή τη θέση αυτή έλαβε η κ. Ταυρίδου. «Δεν είμαι δυσαρεστημένος με την υποψηφιότητα της κ. Ταυρίδου, αλλά με τον τρόπο που έγινε. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μια μάζωξη 100 ατόμων, να μπαίνουν ορισμένοι κανόνες και διαδικασίες, να σχηματίζεται μια δεκαμελής επιτροπή η οποία θα επεξεργαζόταν ορισμένα θέματα και υποψηφιότητες, και ξαφνικά όλα αυτά να πηγαίνουν στο καλάθι των αχρήστων και να ανακοινώνουν την υπο­ψηφιότητα της κυρίας Ταυρίδου», είπε χαρακτηριστικά.
✔ Να συνεργαστούν και να διεκδικήσουν από κοινού τη δημαρχία στο δήμο Παύλου Μελά συμφώνησαν οι υποψήφιοι Κώστας Θεοδωρίδης και Αλέξης Παπαδόπουλος. Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Κοινωνική Συνένωση» και «Οι Πολίτες Πρωταγωνιστές», ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για συνεργασία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, χωρίς ωστόσο από το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν να διαφαίνεται αν έχουν συμφωνήσει και ποιος θα ηγηθεί του κοινού ψηφοδελτίου που θα συγκροτήσουν. «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, όπου, είτε θα συνεχιστούν αυτές οι καταστροφικές πολιτικές και λογικές και θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο η πόλη μας, είτε θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ισότιμα ως πολίτες που ενδιαφέρονται και θέλουν να προσφέρουν, αλλάζοντας συνολικά την πόλη τους, με βούληση για μια νέα πολιτική, έτσι ώστε να βρούμε τις απαραίτητες συνθετικές προτάσεις και λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της πόλης μας με ρεαλισμό και αυταπάρνηση», τονίζουν – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή τους.
✔ Μια νέα υποψηφιότητα έκανε την εμφάνισή της στο δήμο Ωραιοκάστρου. Ο πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπάτου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την κάθοδό τους στις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου μόλις προχθές. Στο πλευρό του 43χρονου στέκεται ο πρώην δήμαρχος, Νίκος Μπάτος ο οποίος όπως φαίνεται είναι και ο «εμπνευστής» της νέας αυτής παράταξης.
✔ Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται, δεν αποκαλύπτει ακόμη τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά φοβάται ότι ανακοινώνοντας ονόματα υποψηφίων, ο αντίπαλος συνδυασμός του σημερινού δημάρχου, Γιάννη Αναστασιάδη θα τους «πλευρίσει» για να τους πάρει μαζί του. Όπως έγινε με δύο υποψήφιους… υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι τη μία ημέρα τα έλεγαν και τα… συμφωνούσαν με τον πρώην δήμαρχο Λαγκαδά και την επομένη αγκαλιάζονταν και φωτογραφίζονταν με τον δήμαρχο.
✔Κουίζ: Ποιος πρώην δήμαρχος του νομού Θεσσαλονίκης ζήτησε από υποψήφιο δήμαρχο δανεικά για να του… κάνει δώρο, όπως είπε, την παράταξή του;
✔Ενας άνθρωπος από τα… παλιά έρχεται να ταρακουνήσει τα «ήρεμα» μέχρι στιγμής νερά δήμου της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο πρώην αιρετός το πήρε απόφαση και αναμένεται να κάνει δυναμικό come back εντός των επόμενων ημερών με ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ήδη έχει προχωρήσει σε συζητήσεις και έχει δώσει τα χέρια με στελέχη της παράταξης του σημερινού τοπικού άρχοντα, ο οποίος κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα!
✔Πριν λίγες ημέρες η «Κ» είχε γράψει για συνάντηση τριών υποψηφίων δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να… εκθρονίσουν τον τοπικό άρχοντα της περιοχής στις εκλογές του Μαΐου. Πληροφορίες αναφέρουν πως αντίστοιχη συνάντηση έγινε και μάλιστα πρόσφατα μεταξύ επίσης τριών υποψηφίων δημάρχων της ανατολικής Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά. Οι δυο έχουν ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά τους, ο τρίτος αναμένεται να το κάνει άμεσα. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο… Καμία σύγκληση απόψεων!
✔Την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο σημερινός δήμαρχος, Στάθης Λαφαζανίδης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ο κ. Λαφαζανίδης αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα του δήμου, όπως στα οικονομικά του δήμου και στην προσπάθεια κάλυψης του χρέους, τις μελέτες που άλλες υλοποιήθηκαν και άλλες βρίσκονται στις διαχειριστικές αρχές, τα έργα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, τα κοινωνικά έργα, τα προγράμματα για την ανεργία κ.ά.
✔Χαιρετίζει την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς και της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για την μελέτη του έργου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης. «Το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας στην πλήρη του ανάπτυξη και υλοποίηση αναμένεται να συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση και την επισκεψιμότητα της περιοχής. Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν από εδώ και πέρα κανονικά και να φτάσουν ως το τέλος, ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και οι πολίτες να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους από και προς τη Θεσσαλονίκη» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.
✔ Με ένα φυλλάδιο στο χέρι και… πρόθυμος να ξεποδαριαστεί ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα οικονομικά του δήμου. Όπως υποστηρίζει ο κ. Σούλας, «αυτή τη στιγμή τα οικονομικά βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση, από αυτή που ήταν, πριν αναλάβει τη διοίκηση ο νυν δήμαρχος, Στάθης Λαφαζανίδης». «Το έλλειμμα δε μειώθηκε, τα δάνεια αυξήθηκαν, εργαζόμενοι του δήμου παραμένουν απλήρωτοι έως και τριάντα μήνες, οι δαπάνες για τις δημόσιες σχέσεις του δημάρχου άγγιξαν τις 250.000 ευρώ, ενώ οι απευθείας αναθέσεις (πάνω από 230 μέχρι σήμερα) ξεπερνούν το 1.100.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του παίρνουν κανονικά το μισθό τους κάθε μήνα. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην αδιαφάνεια, στις αλόγιστες σπατάλες, στην κακοδιαχείριση, στην προχειρότητα διαχείρισης των οικονομικών και στην αλόγιστη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων», τονίζει ο κ. Σούλας.
✔ Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς εξέλεξε τελικά τον Μανόλη Λαμτζίδη ως υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς. Στην τρίτη κατά σειρά γενική συνέλευση της Κίνησης πραγματοποιήθηκε και η εκλογή του «ενεργού πολίτη και μαχόμενου δικηγόρου», όπως αυτοχαρακτηρίστηκε ο ίδιος στην σύντομη ομιλία του, κατά την οποία δεσμεύτηκε να αγωνιστεί με ό-λες του τις δυνάμεις «για να επιστρέψει η αισιοδοξία στους πολίτες της Καλαμαριάς». Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, χαιρετισμούς απήυθυναν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου καθώς επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης. Κοινή συνισταμένη των χαιρετισμών ήταν η ανάγκη «να φύγει το μαύρο από την καθημερινή ζωή των πολιτών» και η αισιοδοξία για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα, ενώ τονίστηκε ακόμα ότι η υποψηφιότητα του Μανόλη Λαμτζίδη εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον αριστερό χαρακτήρα και την απεύθυνση σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που επιθυμούν να αλλάξει η κατάσταση στον δήμο Καλαμαριάς.
✔ «Καλώς όρισες στην οικογένεια του δήμου μας». Ετσι ξεκινά το καλωσόρισμα του δημότη, ένα χρηστικό έντυπο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που αποστέλλεται σε κάθε νέο δημότη που εγγράφεται στην Πυλαία, το Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο. Πρόκειται για έναν συνοπτικό και χρήσιμο οδηγό, όπου ο κάθε νέος δημότης μπορεί να βρει τις βασικές πληροφορίες και λειτουργίες του δήμου. Ενας «μπούσουλας» που απαντά σε ενδεχόμενες απορίες και ερωτήσεις του κάθε νέου δημότη, του δίνει τις αναγκαίες πληροφορίες για το δήμο του και τον βοηθά να προσαρμοσθεί άμεσα στις λειτουργίες του.
✔ Την τιμητική τους έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι λαϊκές αγορές με τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να βρίσκουν την ευκαιρία μεταξύ των πάγκων με τα λαχανικά και τα ψάρια να προσεγγίσουν ψηφοφόρους. Την περασμένη εβδομάδα πολυμελές συνεργείο από μέλη και φίλους της νέας δημοτικής παράταξης «Θερμαϊκός- Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» μοίρασε στη λαϊκή αγορά της Νέας Μηχανιώνας φυλλάδιο με την ανακοίνωση για τη δημιουργία της παράταξης και τους στόχους που αυτή θέτει. Το μόνο που δεν ανέφερε το φυλλάδιο είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος και θα τεθεί επικεφαλής.
✔ Παρελθόν αποτελεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Δέλτα, Γιώργου Γλώσση ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σκουλαριώτης. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Σκουλαριώτης κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, στην οποία αφήνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη δημαρχία με καινούργιο συνδυασμό μετά από απαιτήσεις, όπως λέει, πολλών συνδημοτών του.
✔Κουίζ: Ποιος αντιδήμαρχος έχει ήδη κλείσει με αντίπαλη παράταξη αλλά δεν το ανακοινώνει για να μη χάσει τον μισθό του αντιδημάρχου;

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.