07:50, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Ποιος προσπαθούσε να κοιμίσει τον Καραμπέρη;

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η απολογία του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστου Παπαχατζή. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του δεύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβιασμών, αφού μίλησε για τη ζωή του, τόνισε πως πρόκειται για στιγμιαίο λάθος και για λάθος φρασεολογία που χρησιμοποίησε στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον βασικό κατηγορούμενο.

Να υπενθυμιστεί πως ο κ. Παπαχατζής, φέρεται να έδινε πληροφορίες στην εγκληματική οργάνωση, βοηθώντας στην νομιμοποίηση των εσόδων από παράνομη δραστηριότητα διαπράττοντας ουσιαστικά κατάχρηση εξουσίας.

Στην απολογία του ο φερόμενος ως εγκέφαλος του δεύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας, δήλωσε πως ό,τι έκανε το έκανε για να μπλοφάρει και να “κοιμίσει” τον κατηγορούμενο, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο έλεγχος.

Σήμερα απολογήθηκαν, τέλος, άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, μια εκ των γραμματέων του πρώτου κατηγορουμένου, ένας συνεργάτης του και ένα διευθυντικό στέλεχος τραπέζης. Και οι τρεις, ωστόσο, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη στο φερόμενο κύκλωμα.