, Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

“Καμπάνες” σε… μοναχούς!

Moni-Esfigmenou

Ποινές φυλάκισης, 8 έως 10 μηνών, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε τρεις μοναχούς της Παλαιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, οι οποίοι και συμμετείχαν σε επεισόδιο ξυλοδαρμού που σημειώθηκε στις Καρυές το 2006.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους για το αδίκημα της “επικίνδυνης σωματικής βλάβης”, οι οποίοι, ωστόσο, δεν παρέστησαν και δικάστηκαν δια πληρεξούσιων δικηγόρων.

Ο πρώτος καταδικάστηκε με 8μηνη φυλάκιση και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου, ενώ οι άλλοι δύο με φυλάκιση 10 μηνών, χωρίς ελαφρυντικό επειδή δεν προσκόμισαν αντίγραφα ποινικών μητρώων. Οι δικηγόροι, είπαν στο δικαστήριο, ότι οι πελάτες τους βρίσκονταν σε θέση άμυνας για να υπερασπιστούν το αντιπροσωπείο (κονάκι) της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Να σημεωθεί πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2006, στις Καρυές. Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι επιθέτηκαν και χτύπησαν δύο μοναχούς της νέας νόμιμης αδελφότητας που οδηγήθηκαν αιμόφυρτοι σε νοσοκομεία. Τα θύματα φέρονται ότι προσπάθησαν να σπάσουν με βαριοπούλα την πόρτα του αντιπροσωπείου, έναν χρόνο νωρίτερα, για να ανακαταλάβουν το κτήριο. Σε πρώτο βαθμό, τον Μάρτιο 2012, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν με φυλάκιση 29 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.