, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιοι αρνήθηκαν τα βουλευτικά αυτοκίνητα;


Πολλά είχαν ακουστεί στην προεκλογική περίοδο για το θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων και αν πρέπει οι βουλευτές να εξακολουθούν να έχουν αυτό το προνόμιο.
Παρά τις ηρωικές εξαγγελίες, μόλις 35 ήταν οι βουλευτές που είπαν όχι στα βουλευτικά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων 11 νεοεκλεγέντες βουλευτές και 24 «παλιοί» βουλευτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες τους Έθνους, μεταξύ των «νέων» βουλευτών που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ είναι οι κ.κ. Κώστας Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή(ΝΔ) και οι κ.κ. Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας της ΝΔ. Στους «παλιούς» που παραδοσιακά αρνούνται την παραλαβή κρατικού αυτοκινήτου περιλαμβάνονται οι κ.κ. Βύρων Πολύδωρας, Νικήτας Κακλαμάνης και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πέραν αυτών, οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μετά από σχετική οδηγία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου θα πάρουν μεν τα βουλευτικά ΙΧ, δεν θα τα κρατήσουν όμως για τους ίδιους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρατικά αυτοκίνητα  θα δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα «μεταβιβάσει» το δικαίωμα σε μονογονεϊκή οικογένεια 6 παιδιών.
Πάντως, αύριο Πέμπτη θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και αυτοί της επαρχίας έως 1.800.
 

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ