, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ποιος είπε ότι οι βουλευτές μπορεί να είναι και 200;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των βουλευτών να μειωθεί ακόμη και στους 200, προκειμένου «να αντιμετωπιστεί ο εκβιασμός της Χρυσής Αυγής» άφησε ο Μάκης Βορίδης.

«Ο πρωθυπουργός έχει μια σειρά από κινήσεις για να αντιμετωπίσει τις απόπειρες πολιτικής εκβιάσεως – διότι αυτό είναι στην πραγματικότητα – των συνεπειών απέναντι στις οποίες βρίσκεται σήμερα η ηγεσία της Χ.Α. Και λέω ότι έχει μια σειρά από ενέργειες. Ο νόμος ορίζει τον αριθμό των βουλευτών και δεν μπορεί να είναι κάτω των 200. Είναι μεταξύ 200 και 300 και κάλλιστα μπορεί να προβλεφθεί ότι θα λειτουργήσει με νόμο σε μια τέτοια περίπτωση με μικρότερο αριθμό βουλευτών», δήλωσε ο κ. Βορίδης στο Βήμα FM.
«Δεν ξέρω τι θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, αν θα επιλέξει αναπληρωματικές εκλογές ή μια λύση που δεν προκαλεί καθόλου εκλογές, αλλά αυτό είναι μια δόκιμη και απολύτως συνταγματική λύση», πρόσθεσε και επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Καλό είναι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να μην αξιοποιούνται οι όποιοι χειρισμοί της Χ.Α. Ακούω μια συζήτηση που γίνεται να πάμε σε εκλογές. Δηλαδή τι; Στηρίζει τη λογική της Χ.Α.; Την επιδοκιμάζει τη στρατηγική της Χ.Α.; Είναι μια στρατηγική εκτροπής, εκβιάσεως. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η βία στην πολιτική ζωή. Ας κάνουν ό,τι θέλουν…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.