22:40, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιους πόνους γιατρεύει ο οργασμός;

Κατά την κορύφωση, το σώμα μας απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη, οι οποίες ενισχύουν την διάθεση. Όταν όμως μεταφέρονται στο υπόλοιπο σώμα μέσω του αίματος, δρουν και ως φυσικά αναλγητικά. Ξέχνα τα φάρμακα και τα γιατροσόφια, ο καλύτερος γιατρός είναι ο οργασμός Πονοκέφαλος, ημικρανίες, κοιλιακές κράμπες; Κάνε σεξ να σου περάσουν!

Δες ποιους πόνους… γιατρεύει ο οργασμός και ξέχνα τα παυσίπονα:

Ημικρανία και πονοκέφαλος:

Μελέτη αναφέρει πως ο οργασμός καταπραΰνει τον πόνο από την ημικρανία και τον πονοκέφαλο! Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο σύντροφος και η στάση που θα επιλέξουμε στο σεξ δεν επηρεάζουν το… αποτέλεσμα, αρκεί να εξασφαλίσουμε την κορύφωση!

Κοιλιακές κράμπες (και κράμπες περιόδου):

Ο οργασμός βοηθά επίσης τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις κοιλιακές κράμπες, σύνηθες σύμπτωμα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Αμέσως πριν την κορύφωση και κατά τη διάρκεια αυτής, η μήτρα της γυναίκας διαστέλλεται και η ροή αίματος στην περιοχή αυξάνεται. Η φυσική αυτή διεργασία καταπραΰνει τα συμπτώματα της κράμπας.! Παράλληλα, οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται έχουν αναλγητική δράση στο σώμα και καταστέλλουν τη νευρικότητα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες όταν πλησιάζει η περίοδός τους.

Για να αποφύγεις το κρυολόγημα:

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σεξ φαίνεται να τονώνει το αμυντικό μας σύστημα αυξάνοντας την παραγωγή αντισωμάτων. Μάλιστα, μελέτη έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.