Στο «χορό» των εξεταστικών επιτροπών βαδίζει η χώρα…
Εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα θα είναι χωρισμένη σε τέσσερις κρίσιμες περιόδους για την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων.
Συγκεκριμένα οι περίοδοι είναι χωρισμένοι ως εξής:
Αρχικά η πρώτη περίοδος είναι για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και το Μάρτιο του 2010 και αφορά την πρώτη δανειακή σύμβαση.
Η δεύτερη περίοδος αφορά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2010 έως και το Νοέμβριο του 2011, είναι η περίοδος όπου υπογράφηκε η δεύτερη δανειακή σύμβαση.
Η Τρίτη περίοδος αφορά το χρονικό διάστημα των μηνών από τον Νοέμβριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012, είναι η χρονική περίοδος όπου ψηφίστηκε το PSI.
Η τέταρτη και τελευταία χρονική περίοδος έχει να κάνει ουσιαστικά με την τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όπου ξεκινά από τον Μάιο του 2012 έως και σήμερα.
Επιπλέον η πρόταση αυτή αναμένεται να υπογραφεί από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει ονομαστική ψηφοφορία . Τέλος η πρόταση αφορά την αναζήτηση των πολιτικών ευθυνών για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.