fbpx

, Δευτέρα
22 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Στους «Πρωταγωνιστές» ο Κ. Μητσοτάκης: Οι απαντήσεις για τα Τέμπη – Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παρουσιάσει απόψε ο Alpha μέσω της έκπομπης «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, 21 ημέρες  μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρεται στο τρέιλερ της εκπομπής, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός απαντά  σε ερωτήσεις νέων ανθρώπων που ήταν επιβάτες στο μοιραίο τρένο-φέρετρο, του οποίου η πορεία κατέληξε στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, με την συνέντευξή του ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την απόφασή του για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μέσα τον Μάιο – χωρίς πάντως να διευκρινίζει αν οι κάλπες θα στηθούν στις 21 ή στις 28 Μαΐου, «σβήνοντας» έτσι τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει μετά τα Τέμπη και έκαναν λόγο για κάλπες ακόμα και στις αρχές Ιουλίου.

Παράλληλα, στις απαντήσεις που δίνει ενδιαφέρον προκαλεί μεταξύ άλλων η δήλωσή του ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ιταλική εταιρία (Hellenic Train) που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, εξαγγέλλει την πρόθεση του να ξεκινήσει την επόμενη τετραετία η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος για να προχωρήσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η κάμερα της εκπομπής θα καταγράψει τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τις μέρες μετά την τραγωδία και ενώ διαρκούσε η διαχείριση της κρίσης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η νοηματοδότηση της σύγκρουσης  με το «βαθύ κράτος» που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού του λόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει περιεχόμενο σε αυτό το σύνθημα – «να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω» , όπως έγραψε την Κυριακή στο Facebook.

Οι διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη θα έχουν ιδιαίτερη αξία και στον δρόμο προς τις κάλπες, με τον ίδιο να επιχειρεί να διαμορφώσει τη βασική διαχωριστική γραμμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα αναφορικά με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού συστήματος αξιολόγησης τόσο των υπαλλήλων όσο και του δημοσίου τομέα συνολικά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι απαντήσεις του για τις μετατάξεις, μιας και – όπως είναι γνωστό – τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου ένας άπειρος σταθμάρχης, πρώην αχθοφόρος, βρέθηκε να χειρίζεται μόνος του τις διελεύσεις των τρένων από τον σταθμό της Λάρισας, έναν από τους τρεις πιο νευραλγικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας μας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.