fbpx

, Σάββατο
13 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Τα… αγκάθια της εβδομάδας

✔ Σε καφέ στα Κάστρα με… θέα τη Θεσσαλονίκη είχαν τη δυνατότητα να τα πουν το περασμένο Σάββατο βράδυ, απολαμβάνοντας ουΐσκι και λικέρ μαστίχας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η πρώην γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα. Το θέμα της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν καμιά τριανταριά στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία της ελληνικής «Ελιάς» και τη συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με τους «58» και άλλους πολιτικούς οργανισμούς και κινήσεις. Τη συνάντηση, που αρχικά είχε κανονιστεί να είναι «κλειστή» και… μυστική αποκάλυψε η ίδια η Δρέττα μέσω… facebook!
✔ Σύντομα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανεξαρτητοποίηση του Στάθη Αβραμίδη από την παράταξη του κυρ Γιάννη. Ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» εδώ και πολύ καιρό, και αφού επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία μετά από συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ασκεί εσωτερική αντιπολίτευση στην παράταξη της διοίκησης, ενώ η παρουσία του στο πλευρό του Σταύρου Καλαφάτη την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του τελευταίου μαρτυρούν τη στάση του Στάθη! Ο ίδιος μέχρι στιγμής όταν τον ρωτούν απαντά πως «όλα θα γίνουν στην ώρα τους»!
✔ Στο τέλος του μήνα αναμένεται να «ανοίξει» τα χαρτιά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μάρκος Μπόλαρης. Ο Σερραίος πολιτικός αυτές τις ημέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ και πραγματοποιεί συναντήσεις με φίλους, συγγενείς και υποστηρικτές του προκειμένου να τους συμβουλευτεί. Επιστρέφοντας θα λάβει και τις οριστικές του αποφάσεις αφού γνωρίζει πως ο δρόμος θα είναι δύσκολος! Η παράταξή του μετρά ήδη μια ανεξαρτητοποίηση ενώ λόγω των κακών σχέσεων που διατηρεί πλέον με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται δύσκολο να τον ακολουθήσουν ξανά στελέχη της Χαριλάου Τσικούπη!
✔ Τους τρέλανε και τους Ευρωπαίους ο κυρ Γιάννης! Με αφορμή το ζήτημα της αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στην πόλη είπε στους επικεφαλής των Βρυξελλών πως δεν συζητά ιδιωτικοποίηση αλλά παραχώρηση χρήσης. Όταν δε, από την πλευρά του ο επίτροπος Μεταφορών, Σιμ Κάλλας του εξήγησε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πέφτει κάποιος λόγος απάντησε ότι «στην Ελλάδα έχουμε τρόικα που μας λέει τι να κάνουμε κι εσείς συμμετέχετε στην τρόικα».
✔ Ρόλο… ξεναγού είχε κατά τη διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος ο βουλευτής Χαλκιδικής, Ευθύμης Καρανάσιος. Μιας και η ιερή χερσόνησος του Άθω βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια, ο πρωθυπουργός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στην αποστολή αυτή και επιπλέον γιατί έδειξε το αμέριστο ενδιαφέρον του για την προ του Άθω περιοχή και τα προβλήματα που την απασχολούν», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της επίσκεψης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.