Παρέμβαση εισαγγελέα για προμήθεια στις ΕΔ ζητά ο Σούρλας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Παρέμβαση εισαγγελέα για προμήθεια στις ΕΔ ζητά ο Σούρλας

Ειδικότερα, ο κ. Σούρλας είχε επισημάνει την προμήθεια ρευστομηχανικής κλίνης, στο 304 ΠΕΒ

sourlasΠριν από μια δεκαετία, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Διακιοσύνης Γ. Σούρλας, είχε επισημάνει τη δράση κυκλωμάτων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, ο κ. Σούρλας είχε επισημάνει την προμήθεια ρευστομηχανικής κλίνης, στο 304 ΠΕΒ. Να σημειώσουμε, ότι η ρευστομηχανική κλίνη ήταν ένα μηχάνημα που προμηθεύτηκε, το 2002, το 304 ΠΕΒ, με σκοπό την αφαίρεση των ελαστικών από μεταλλικά μέρη των ερπυστριών – τροχών, των αρμάτων μάχης με τη μέθοδο της πυρόλυσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, η αρχική αξία του επίμαχου μηχανήματος ήταν 2.846.661 ευρώ και το τελικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 6.078.829 ευρώ. Πλέον όμως αυτού, σύμφωνα με τα γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαπιστώθηκαν ελαττώματα στην ρευστομηχανική κλίνη και χρειάστηκε να δαπανηθούν επιπλέον 858.317 ευρώ. Δηλαδή, στοίχισε το επίμαχο μηχάνημα περισσότερο από το διπλάσιο του αρχικού κόστους. Τέλος, ο κ. Σούρλας διερωτάται «μήπως είναι καιρός να ανατρέξουν στην εποχή εκείνη οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό επίορκων και διαπλεκόμενων;».

paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ