Παρουσιάζει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ο Αντώνης Σαμαράς - Karfitsa.gr
Πολιτική

Παρουσιάζει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ο Αντώνης Σαμαράς

Βασική δέσμευση του σχεδίου είναι η δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας έως το 2018

samaras7

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης».

Βασική δέσμευση του σχεδίου είναι η δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας έως το 2018. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξαγγείλει πως εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα υπάρξει μείωση των φόρων, μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μία σειρά ρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με αναθεώρηση των πόρων.

Το σχέδιο κάνει λόγο για τους στρατηγικούς τομείς που η ελληνική οικονομία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη όπως ναυτιλία, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, η ενέργεια, η έρευνα, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. Στο σχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με την δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος και τη μείωση της γραφειοκρατίας και η απελευθέρωση των αγορών και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.Να σημειωθεί πως αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα, και την Πέμπτη θα είναι στα Ιόνια.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ