ΠΑΣΟΚ:Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα - Karfitsa.gr
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ:Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα

Δεν υπάρχει το δικαίωμα...λόγου των βουλευτών

pasok

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στην κυβέρνηση για το γεγονός πως δεν φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ κάνει λόγο για κοροϊδία.

Αναλυτικά:

Η άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή για κύρωση την τροποποίηση – παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» που συνδέει την Ελλάδα με το EFSF και άρα με την Ευρωζώνη, προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά κοροϊδίας απέναντι στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και το Σύνταγμα της χώρας.

Η νέα ιδέα της κυβέρνησης είναι αντί η Βουλή να ασκήσει τη νομοθετική της αρμοδιότητα να ακολουθηθεί η διαδικασία τους άρθρου 142Α, δηλαδή να διεξαχθεί μια σύντομη συζήτηση στην οποία λαμβάνουν το λόγο μόνο ο Πρωθυπουργός για δέκα λεπτά και οι αρχηγοί των κομμάτων για πέντε λεπτά ο καθένας! Ούτε καν μια προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων! Και φυσικά χωρίς δικαίωμα λόγου των βουλευτών, χωρίς ψηφοφορία και χωρίς να παράγονται νομικά αποτελέσματα.

Επειδή δημοσιογραφικά η «Κύρια Σύμβαση Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» ονομάζεται χάριν συντομίας «δανειακή σύμβαση», η κυβέρνηση – εκβιάζοντας δημόσιους λειτουργούς με την απειλή του κινδύνου να μείνει η χώρα ξεκρέμαστη – προβάλλει έναν παιδαριώδη ισχυρισμό. Ότι μια ιδιόμορφη και πολύπλοκη σύμβαση όπως η Κύρια Σύμβαση Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης, που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και συνιστά τη νομική βάση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, μια σύμβαση που έχει συναφθεί το 2012 δυνάμει ειδικού νομού και είχε παραταθεί το Δεκέμβριο του 2014 πάλι δυνάμει ειδικού νόμου….

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ