Πέφτουν οι τόνοι στη «γαλάζια» παράταξη - Karfitsa.gr
Πολιτική

Πέφτουν οι τόνοι στη «γαλάζια» παράταξη

Προς συμβιβασμό για κάλπες την 1η Νοεμβρίου

nd

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι γίνετε στη Νέα Δημοκρατία με την ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) να αναζητεί συμβιβαστική λύση για την ημερομηνία των εκλογών.

Η ΚΕΦΕ αναζητά μια ημερομηνία ανάμεσα στη 18η Οκτωβρίου και την 15η Νοεμβρίου με στόχο και οι τέσσερις υποψήφιοι να δείξουν ικανοποιημένοι από την απόφαση που θα ληφθεί.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης και στη διάρκεια της αναμένεται να επιλυθούν όλα τα κρίσιμα διαδικαστικά ζητήματα.

Από τη Συγγρού προκύπτει πως ήδη έχουν προλειάνει το έδαφος για αμοιβαίες υποχωρήσεις που θα οδηγήσουν στη συμβιβαστική λύση ώστε να στηθούν οι κάλπες την 1η Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αμοιβαίας συνεννόησης αποφασίστηκε να συμμετάσχουν και οι τέσσερις υποψήφιοι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει στις 20 και 21 Οκτωβρίου στην Ισπανία και μα κληθεί στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ζήτησα από τον κ. Τζιτζικώστα, εφόσον θέλει να εκφράσει άποψη – γιατί πρέπει να τη γνωρίζουμε- να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να εκφράσει τη δική του άποψη για το τι θέλει να γίνει στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές, αλλά και για τις ψηφοφορίες στους διάφορους νόμους που έρχονται, που είναι πάρα πολύ σοβαροί», είπε ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτοντας: «Και πρέπει και εμείς να γνωρίζουμε τις δικές του απόψεις, αλλά και αυτός να γνωρίζει τις δικές μας απόψεις. Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να συνεννοηθούμε μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα, στο οποίο θα συνεργαστούμε για το καλό της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Τζιτζικώστας αντέδρασε θετικά στην πρόταση του κ. Μεϊμαράκη και του τηλεφώνησε  αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του να προσέλθει στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

«Είναι πράγματι πολύ κρίσιμη η κατάσταση και πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί τις συνέπειες του Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι στη διάθεσή σου ακόμα και σήμερα το βράδυ να έρθω στη διευρυμένη σύσκεψη, ή αύριο, ή όποτε μου πεις για την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σήμερα, κλείσαμε στόματα σε όσους αμφισβητούν την ενότητα της ΝΔ», φέρεται να είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την άλλη ο κ. Μεϊμαράκης του είπε: «Απόστολε, σε ευχαριστώ. Έτσι πρέπει να πάμε. Θα σε ενημερώσω ανάλογα και με τις εξελίξεις για την Κ.Ο.».

Περισσότερα στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ