Πέντε συλλήψεις για παράνομη διευκόλυνση εξόδου δεκάδων αλλοδαπών από τη χώρα - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Πέντε συλλήψεις για παράνομη διευκόλυνση εξόδου δεκάδων αλλοδαπών από τη χώρα

Εντοπίστηκαν στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς επιχειρούσαν να μεταφέρουν στα σύνορα 53 αλλοδαπούς

15-05-2016 ΣΥΛΛΗΨΗ 49ΧΡΟΝΟΥ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΗ (57 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΙΧΦ)‏

Συλλήψεις ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των παραπάνω επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε διακινητές, ενώ απετράπη η παράνομη μεταφορά 53 αλλοδαπών. Στη μία εκ των περιπτώσεων διαπιστώθηκε η μεταφορά 18 αλλοδαπών σε δύο αυτοκίνητα, ενώ σε έτερη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε Λεωφορείο Δημοσίας Χρήσης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (25-06-2016), συνολικά πέντε άτομα, που αποσκοπούσαν να διευκολύνουν των έξοδο δεκάδων αλλοδαπών υπηκόων από το εσωτερικό της Χώρας.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών και σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος των πέντε συλληφθέντων (ημεδαποί ηλικίας 48, 55, 32, 43 και 35 ετών), για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, Σύστασης συμμορίας, Μεταφοράς – Προώθησης υπηκόων τρίτων χωρών από το εσωτερικό της χώρας προς έδαφος τρίτης χώρας, διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά

την 1η περίπτωση: Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στην περιοχή της Ξηροκρήνης, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σε δύο εκ των οποίων μεταφέρονταν συνολικά 18 αλλοδαποί, έχοντας ως οδηγούς δύο εκ των συλληφθέντων, ενώ το τρίτο όχημα με οδηγό και συνοδηγό έτερους δύο συνεργούς, επίσης συλληφθέντες, εκτελούσε χρέη προπομπού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν παράνομα σε παραμεθόρια περιοχή, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη Χώρα και τελικό προορισμό έτερες χώρες της Ευρώπης.

τη 2η περίπτωση: Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, εντόπισαν σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης Λεωφορείο Δημοσίας Χρήσης, με οδηγό έναν εκ των παραπάνω συλληφθέντων (48χρονος), εντός του οποίου επέβαιναν συνολικά 35 αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, οι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν έναντι χρηματικού ποσού σε παραμεθόριο περιοχή των Ευζώνων, απ’ όπου θα εξέρχονταν παράνομα από την ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • τα τέσσερα οχήματα, ως μέσα παράνομης μεταφοράς,
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ
  • κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟ αρχείου

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ