Μια μητέρα με…  επτά παιδιά περιμένει να γιορτάσει!

Κάρτες, λουλούδια και πολλές αγκαλιές θα δεχτεί η Μαρία Μίχου για την ημέρα της Μητέρας την Κυριακή 9 Μαΐου από τα μέλη της πολύτεκνης οικογένειας της κάνοντας την για ακόμη μία ημέρα υπερήφανη!

 

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού

Η 36χρονη μητέρα με τα…  επτά παιδιά,  κάθε χρόνο τέτοια μέρα δέχεται πολλά δώρα αγάπης που μετατρέπουν την ημέρα της Μητέρας σε μια μεγάλη γιορτή.

Για την ίδια και το σύζυγό της βέβαια κάθε μέρα στο σπίτι είναι γιορτή, όπως αναφέρει, και πως να μην είναι άλλωστε με τόσες παιδικές φωνές και τόσα χαμόγελα που εισπράττει καθημερινά από τα παιδιά της.

«Η οικογένεια μας είναι το καταφύγιο μας. Είναι μια δυναμική σχέση με ισχυρούς δεσμούς που ο καθένας μας παίρνει καθημερινά δύναμη και κουράγιο από την αγάπη που μοιράζεται άπλετα!

Οι δυσκολίες της καθημερινότητας φαντάζουν ασήμαντες για όλους μας όταν μπαίνουμε στο σπίτι μας και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη θαλπωρή  και την αγάπη», αναφέρει στην karfitsa η Μαρία Μίχου.

Για την ίδια και τον σύζυγό της η πολυμελής οικογένεια ήταν ένα όνειρο ζωής. Σε ηλικία 24 ετών γεννήθηκε το πρώτο παιδί τους και στη συνέχεια δέχονταν με πολύ χαρά τις επόμενες εγκυμοσύνες που έφεραν στον κόσμο επτά υγιέστατα κορίτσια και αγόρια.

Η ίδια παιδί ολιγομελούς οικογένειας παντρεύτηκε το σύζυγο της που προέρχονταν από πολυμελή οικογένεια και είχε την ευκαιρία να δει την ομορφιά που προσφέρουν στους γονείς τα πολλά παιδιά.

Η ευτυχία είναι στιγμές,  η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες

«Είναι ευλογία Θεού τα παιδιά μας. Έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες όμως στο τέλος της ημέρας τα καταφέρνουμε» μας εξηγεί η Μαρία η οποία τονίζει ότι «οφείλουμε να καταλάβουμε ότι η ζωή είναι από μόνη της δύσκολη και χρειάζεται αγώνας καθημερινός για να φέρουμε σε πέρας τις δυσκολίες».

Πολλές φορές η ίδια είπε «δεν αντέχω άλλο» άλλα η σκέψη ήταν παροδική καθώς εξαφανίζονταν με μια αγκαλιά από τα παιδιά της. «Υπήρχαν στιγμές που έλεγα δεν θα τα καταφέρω. Όμως η επόμενη στιγμή μου έδειχνε  τη διέξοδο στο πρόβλημα και αμέσως έπαιρνα κουράγιο για να συνεχίσω.

 

Με πτυχίο και μεταπτυχιακό η πολύτεκνη μητέρα

Η Μαρία μαζί με την μητρότητα φρόντισε να γίνει μια σπουδαία επιστήμονας με δύο πτυχία και ένα μεταπτυχιακό. Οι εγκυμοσύνες και τα παιδιά δεν σταμάτησαν το όνειρο της να συνεχίσει τις σπουδές της. Ως πτυχιούχος χρηματοοικονομικών σπουδών έδωσε κατακτήτριες και πέρασε Νηπιαγωγός ενώ πήρε και μεταπτυχιακό με  ειδικότητα στην ειδική αγωγή. Όλα αυτά την ώρα που η οικογένεια της αυξάνονταν με την προσθήκη νέων μελών. «Ήμουν άνεργη και έτσι είχα χρόνο να μελετήσω για να πάρω δεύτερο πτυχίο και μεταπτυχιακό. Τα παιδιά δεν με εμπόδισαν καθώς έκαναν σωστή διαχείριση χρόνου. Μετά από πολύ κόπο τελικά κατάφερα να βρω εργασία και έτσι τώρα τα πράγματα στο σπίτι είναι πιο εύκολα με δύο μισθούς αντί για έναν» εξηγεί με απλότητα η Μαρία. Για την ίδια άλλωστε οι δυσκολίες είναι ίδιες είτε έχεις ένα παιδί είτε περισσότερα! Είναι πιο εύκολο να έχεις επτά παιδιά και εργάζονται και οι δύο γονείς» εξηγεί Επι πολλά χρόνια η πολυμελής οικογένεια ζούσε με τον μισθό του συζύγου, παρόλυατα δεν στερήθηκαν τα βασικά. «Από το σπίτι μας μπορεί να έλειπαν υλικά αγαθά αλλά υπήρχε η αγάπη και η κατανόηση ανάμεσα μας», εξηγεί η Μαρία.

 

Το μήνυμα της είναι ότι τα παιδιά είναι ευλογία

Η Μαρία Μίχου  δεν αποκλείει τον ερχομό και έβδομου παιδιού. «Έχουμε αφήσει το θέμα «παιδί» στο Θεό. Αν είναι θέλημα του να αυξηθεί κ άλλο η οικογένεια μας δεν θα πούμε όχι» αναφέρει με συγκίνηση. Άλλωστε η ίδια πιστεύει πολύ στη βοήθεια του Θεού που όπως μας εξηγεί χωρίς αυτήν δεν μπορεί να φανταστεί πως θα ήταν η ζωή της.  Η ίδια συμβουλεύει τις γυναίκες και τις μητέρες να μην φοβηθούν να κάνουν περισσότερα από ένα παιδιά διότι όπως λέει τα παιδιά είναι μόνο ευλογία.